Politiikka

Uusi vaihtoehto ja perussuomalaiset erotetaan toisistaan näillä näkymin vasta syksyllä

Näillä näkymin perussuomalaisen puolueen ja siitä irtaantuneen Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän istumajärjestykseen ei tule muutoksia ennen syysistuntokautta.

Kaikki kansanedustajat toisin sanoen istuvat kesätaukoon asti eduskunnan täysistunnosssa tutuilla paikoillaan.

– Tuntuu että tällä hetkellä ratkaisu kelpaisi kummallekin ryhmälle. Tarpeen vaatiessa muutoksia voi tehdä, jos tullaan toisiin ajatuksiin, eduskunnan lainsäädäntöjohtaja Tuula Kulovesi kertoo.

Kulovesi toteaa ratkaisun taustalla olevan myös sen, että istuntoja on enää vähän jäljellä ja ryhmien välillä näyttää olevan vielä jonkin verran liikehdintää.

Eduskunta kokoontuu tällä hetkellä Sibelius-Akatemian väistötiloissa, mutta aloittaa syksyllä remontoidussa eduskuntatalossa.

Ryhmät istuvat eduskunnassa jonoissa eri riveillä eli perussuomalaisten jakaantunut ryhmä ei voi istua salissa esimerkiksi niin, että toinen ryhmä istuisi salin etuosassa ja toinen takaosassa. Yleensä pisimpään eduskunnassa olleet kansanedustajat asetetaan ryhmän toimesta istumaan salin etuosaan.

Syysistuntokaudella on mahdollista, että perussuomalaisten ryhmä ja Uusi vaihtoehto -ryhmä istuvat salissa vierekkäin. Myös se on mahdollista, että heidät erotetaan kauemmaksi toisistaan. Virkamiehet tekevät asiasta esityksen puhemiesneuvostolle. Lopulta istumapaikat päättää eduskunnan täysistunto.

Tuula Kulovesi toteaa virkamiesten toiveena olevan, että istumajärjestyksestä voitaisiin päättää jo ennen kesätaukoa. Päätös kuitenkin astuisi voimaan vasta syksyllä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat