Politiikka

”Vaaleissa on kysymys siitä, onko SDP matkustajan vai kuskin paikalla” – aika ei kypsä Tuppuraisen ehdokkuudelle

Jari Soini
Jari Soini

Kansanedustaja Tytti Tuppurainen (sd.) kertoo Demokraatille tukevansa SDP:n puheenjohtajaa Antti Rinnettä siinä, että puolueella on oltava oma ehdokas ensi tammikuun presidentinvaaleissa.

– Olen luottavainen, että oma ehdokas saadaan ja että puolueväki ryhmittyy hänen taakseen, Tuppurainen sanoi.

Hän korostaa kuinka sosialidemokraatit eivät voi jäädä apupuolueeksi.

Tuppuraisen mukaan sosialidemokraattiset puolueet joutuvat etsimään itseään uudelleen, niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa.

– Kannatusta on painanut toisaalta kasvava kansallismielinen populismi, toisaalta vastavoimaksi on noussut liberaalit liikkeet, kuten Ranskassa, Tuppurainen kertoo viitaten Emmanuel Macronin nousuun Ranskan presidentiksi En Marche! –kansanliikkeellään.

Tuppurainen kuitenkin kertoo olevansa vakuuttunut, että arvoliberaalilla ja humaanilla politiikalla on tilausta ja paikkaa.

– Paikka tulisi kuitenkin ottaa, eikä luovuttaa sitä kokoomukselle. Vaaleissa on kysymys siitä, onko sosialidemokraatit matkustajan vai kuskin paikalla.

Hänen mukaansa näin merkittävissä vaaleissa niinkin suurella puolueella kuin SDP tulisi olla oma ehdokas.

Aika hänen ehdokkuudelle ei ole vielä kypsä.

Tuppurainen ei ole muuttanut aikaisempaa kantaansa presidenttiehdokkaaksi lähtemisestä. Maaliskuussa hän ilmoitti Demokraatin haastattelussa, ettei aika hänen ehdokkuudelleen ole vielä kypsä.

Hän ei myöskään halua spekuloida mahdollisten ehdokkaiden nimillä.

– Voisi olla tervetullutta, että pitkään jatkunut naisten poissaolo muuttuisi ja vahvoja naisia olisi politiikan kärkipaikoilla. Niin SDP:ssä, kuin muualla.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat