Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Vakava varoitus Norjasta: Venäjä on saamassa yliotteen rintamalla Ukrainassa

LEHTIKUVA / AFP / SERGEY BOBOK

Venäjä on saamassa yliotteen rintamalla Ukrainassa, varoitti Norjan tiedustelupalvelu tuoreessa raportissa maanantaina.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Venäjän asema on vahvistunut raportin mukaan ainakin osittain esimerkiksi Kiinan, Pohjois-Korean ja eräiden muiden maiden materiaaliavun lisääntymisen ansiosta.

Turvallisuuspalvelujen vuosittaisen riskiraportin esitellyt sotilastiedusteluyksikön johtaja Nils Andreas Stensönes sanoi Ukrainan tarvitsevan nyt laajaa sotilaallista tukea länsimailta sotaonnensa kääntämiseksi.

-  Venäjä on tällä hetkellä (Ukrainassa) vahvemmassa asemassa kuin vuosi sitten ja saamassa yhä enemmän etumatkaa, Stensönes sanoi toimittajille.

Hän sanoi, että Venäjä kykenisi mobilisoimaan noin kolme kertaa enemmän joukkoja kuin Ukraina ja sen teollisuus pystyy tällä hetkellä valmistamaan tarpeeksi sotatarvikkeita, taisteluajoneuvoja, lennokkeja ja ohjuksia ylläpitämään taistelukuntoa ympäri vuoden. Lisäksi Venäjä on pärjännyt paremmin pakotteiden alla, kuin oli odotettu, hän sanoi.

Kiina ei ole suoraan toimittanut Venäjälle aseita, Stensönes sanoi, vaan aseteollisuuden tarvitsemia koneita, ajoneuvoja, elektroniikkaa ja varaosia.

-  Tarvittaisiin laajaa länsimaista aseapua, jotta Ukrainan joukot voisivat puolustautua ja saada aloitteen takaisin itselleen, Stensönes sanoi.

Norja itse on yhdessä Tanskan ja Hollannin kanssa sopinut toimittavansa Ukrainalle sen pyytämiä F-16-hävittäjäkoneita.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE