Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Valtio takaa koronavirusrokotteiden vakuuttamisen

iStock

Valtio takaa koronavirusrokotteiden vakuuttamisen, kerrotaan sosiaali- ja terveysministeriön tiedotteessa. Vakuutustakuu myönnetään Suomen Keskinäiselle Lääkevahinkovakuutusyhtiölle, ja sen määrä on 27 miljoonaa euroa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos koronavirusrokotteesta tulee vahinkoja, valtio maksaa vakuutusyhtiölle siitä aiheutuvia kuluja. Vakuutusyhtiö puolestaan maksaa korvauksia vahinkoja kärsineille.

Lääkevahinkovakuutus kattaa kaikki Suomessa annettavat rokotteet ja lääkkeet ja niistä aiheutuvat yllättävät sivuvaikutukset.

Ministeriön tiedotteen mukaan valtiontakuu myönnetään, koska jälleenvakuutusta ei ole saatavilla markkinoilta kohtuullisin ehdoin. Takuun saaminen mahdollistaa sen, että Lääkevahinkovakuutusyhtiö voi vakuuttaa koronavirusrokotteesta mahdollisesti aiheutuvat henkilövahingot samalla tavalla kuin muidenkin rokotteiden kohdalla.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
26.1.2021
Maksatko mielelläsi lisää veroja vai oletko siihen valmis? Piru asuu yksityiskohdissa – näin EVAn analyysi johti harhaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE