Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Valtioneuvoston yleisistunnon esityslista julki – Nergiä esitetään kansliapäälliköksi

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Alivaltiosihteeri Päivi Nerg on nousemassa valtiovarainministeriön kansliapäälliköksi. Nykyinen kansliapäällikkö on Martti Hetemäki.

Valtioneuvoston yleisistunnon asialista 30.4.2020 on ilmestynyt. Listalla on myös paljon puhetta herättänyt kansliapäällikkönimitys.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Kansliapäälliköksi esitetään alivaltiosihteeri Päivi Nergiä.

Edellisessä istunnossa kehitysyhteistyö ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) pyysi asian pöydälle.

Asian esittelevä valtiovarainministeriön hallinto- ja kehitysjohtaja Juha Majanen kertoi tänään Demokraatille pitävänsä mahdollisena, että esityslistaan voisi tulla muutoksia vielä huomennakin.

Lue lisää: Jääkö Nergin nimitys kansliapäälliköksi valtioneuvoston esityslistalle torstaina? – esittelijä perehtyy nyt oikeudellisiin seikkoihin

Demokraatti uutisoi tänään, että hallinto- ja valtiosääntöoikeuden asiantuntijat empivät valtiovarainministeriön kansliapäällikköprosessin pikaista jatkamista. Selkeää juridista estettä etenemiselle ei kuitenkaan välttämättä ole.

Syynä spekuloinnille on se, että eduskunnan perustuslakivaliokunta päätti eilen käsitellä laajasti eduskunnan tiedonsaantioikeuden toteutumista. Selvittelyn kohteena on myös apulaisoikeuskanslerin päätös, jossa on tietty kriittinen kytkös virkaan esitettävään alivaltiosihteeri Päivi Nergiin.

Lue asiasta lisää: Asiantuntijat empivät VM:n kansliapäällikköprosessin pikaista jatkamista – ”Selvitys voi vaikuttaa tuohon nimitykseen joten ei liene syytä kiirehtiä”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
29.7.2020
Tässäkö on uusi hoitajamitoitus? – kokoomus ajautui Kainuun korpeen EU-politiikkansa kanssa
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE