Politiikka

Vapaavuorelta kuittaus pääministerille: “Uhkailu sinänsä vanha keino” – pormestari paljasti Twitterissä, mikä hänelle riittää

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) kirjoittaa Twitterissä, ettei ”hallituksen kaatua tarvitse, riittää että maakuntauudistus kuopataan.

– Hallituksen kaatumisella uhkailu sinänsä vanha keino runtata kansanedustajat äänestämään näkemystensä vastaisesti.

Vapaavuoren kommenttien voi katsoa olevan suora kuittaus pääministeri Juha Sipilän (kesk.) aikaisemmin torstaina esittämään toteamukseen, jonka mukaan hallitus kaatuu, mikäli sote-uudistusta ei saada vietyä maaliin.

Pormestari kommentoi myöhemmin samassa ketjussa vielä sitä, käykö hän mahdollisesti jo presidentinvaalikampanjaa. Hän toteaa, että hän käy vain ja ainoastaan yhtä kampanjaa, joka kohdistuu maakuntauudistusta vastaan.

Vapaavuori suhtautuu tunnetusti kriittisesti hallituksen ajamaan maakuntauudistukseen.

Vapaavuori on myös keskiviikkona ja torstaina puolustanut julkisuudessa kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäen keskiviikkoista ulostuloa.

Sote-uudistus on ollut jälleen voimakkaasti esillä julkisuudessa, kun Lepomäki kertoi eilen eduskunnassa tiedotustilaisuudessaan vastustavansa hallituksen uudistusta. Lepomäen mukaan hallituksen sote-malli ei muun muassa tule saavuttamaan taloudellisia tavoitteita ja potilaiden hoitoonpääsy tulee jopa vaikeutumaan nykyisestä. Hän ilmoitti sen takia äänestävänsä todennäköisesti hallituksen sote-pakettia vastaan.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat