Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Vapaavuori: Rajoitukset laittavat tauolle tavallisen elämän – ”Yleinen varovaisuus ei enää riitä”

Lehtikuva

Uudenmaan alueelle tulee Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren (kok.) mukaan maanantaista alkaen voimaan tiukimmat koronarajoitukset mitä ilman valmiuslain käyttöönottoa voidaan soveltaa.

Demokraatti.fi

– Esitetyt rajoitukset ovat rajuja ja laittavat tauolle tavallisen elämän. Se on niiden tarkoituskin, Vapaavuori totesi  pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuudessa.

Yleinen varovaisuus ei Vapaavuoren mukaan enää riitä, vaan tartunnan voi saada mistä tahansa. Jopa 60 prosenttia pääkaupunkiseudun alueen tartunnoista ei enää voida jäljittää.

Rajoituksissa keskeytetään muun muassa kaikki organisoitu harrastustoiminta (mukaan lukien taiteen perusopetus) sisätiloissa ja kaikki yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta myös ulkona.

Koordinaatioryhmä suosittelee yksityisiä toimijoita sulkemaan vastaavat liikunnan ja vapaa-ajan tilat.

Myös yksityistilaisuuksia suositellaan välttämään. Koordinaatioryhmä suosittelee, että lähikontaktit rajoitetaan saman kotitalouden tai pysyvyydeltään siihen rinnastettavien läheisten välille.

Kaikki yleisölle avoimet asiakastilat suljetaan. Tämä tarkoittaa esimerkiksi kaupunkien kaikkia sisäliikuntatiloja, kulttuuritaloja, museoita ja nuorisotiloja. Työväenopistojen toiminta keskeytetään. Myös Korkeasaaren eläintarha sulkeutuu.

Lue kattava lista maanantaina voimaan tulevista rajoituksista täältä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
26.1.2021
Maksatko mielelläsi lisää veroja vai oletko siihen valmis? Piru asuu yksityiskohdissa – näin EVAn analyysi johti harhaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE