Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Vasemmistoliitolle ensi kertaa apulaispormestari Helsinkiin – tämä nimityksestä voi seurata

LEHTIKUVA / HANDOUT / SILJA VIITALA / YLE
Kansanedustaja Paavo Arhinmäki oli vasemmistoliiton pormestariehdokas Helsingissä.

Helsingin pormestaripaikkojen ja muiden keskeisten luottamustehtävien jaosta saatiin sunnuntaina aikaan sopu. Kokoomukselle tulee pormestarin sekä sosiaali- ja terveysalan apulaispormestarin paikat. Pormestariksi tulee näin ollen puolueen pormestariehdokas, kansanedustaja Juhana Vartiainen (kok.), jonka tilalle eduskuntaan nousee Atte Kaleva (kok.).

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Vihreät saa kaupunkiympäristön apulaispormestarin paikan, SDP:lle tulee kasvatus ja koulutus. Kaupunkiympäristöstä vastaavan apulaispormestarin paikkaa on päättyneellä vaalikaudella hoitanut Anni Sinnemäki (vihr.) ja hänen odotetaan jatkavan samassa tehtävässä. SDP:n pormestariehdokas Nasima Razmyar on todennäköisin valinta koulutuksesta ja kasvatuksesta vastaavaksi apulaispormestariksi. Tehtävää on päättyneellä vaalikaudella hoitanut kokoomuksen Pia Pakarinen.

Vaaleissa hyvin menestynyt vasemmistoliitto saa ensimmäistä kertaa apulaispormestarin paikan. Sille jaettiin neuvotteluissa kulttuurin ja vapaa-ajan asioista vastaava tehtävä, jota on viime kaudella hoitanut Razmyar.

Vasemmistoliitolla avoin haku

Vasemmistoliiton pormestariehdokas oli kansanedustaja Paavo Arhinmäki. Jos hänet valitaan apulaispormestariksi, hänen tilalleen ensimmäisenä varakansanedustajana olisi nousemassa europarlamentaarikko Silvia Modig. Jos Modig ei halua palata kotimaan politiikkaan, seuraavana on vuorossa Suldaan Said Ahmed.

Mikäli Modig taas päättäisi jättää europarlamentin, olisi hänen tilalleen nousemassa kansanedustaja Merja Kyllönen.

Vasemmistoliiton luottamuspaikkaneuvottelijana toiminut Veronika Honkasalo sanoi, että apulaispormestariehdokkaaksi voivat ilmoittautua sekä varsinaiset että varavaltuutetut.

–  Valinnassa meillä painaa moninainen kokonaisuus, jossa katsotaan poliittista kokemusta ja asiantuntijuutta. Tietenkin myös äänimäärä vaikuttaa, Honkasalo sanoi STT:lle.

Tehtäviin nimitettävät valitaan seuraavaksi puolueissa ja niiden valtuustoryhmissä. Vallinnat vahvistetaan uuden kaupunginvaltuuston ensimmäisessä kokouksessa 2. elokuuta.

Nina Törnudd STT

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE