Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Veikkaus linjaa: näin monta peliautomaattia saa olla yhdessä myyntipaikassa

Lehtikuva / Vesa Moilanen

Vastaisuudessa yhdessäkään myyntipaikassa ei saa olla seitsemää peliautomaattia enempää, Veikkaus kertoo.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Seitsemän peliautomaatin enimmäismäärä koskee hypermarketteja sekä liikenne- ja huoltoasemia, joissa on tähän saakka saattanut olla toistakymmentäkin peliautomaattia. Toimiin ryhdytään jo tammikuussa.

Kaikkien muiden myyntipaikkojen, muun muassa pienempien kauppojen, kioskien ja ravintoloiden, enimmäismäärä laskee viiteen peliautomaattiin. Myös ne peliautomaatit, joihin ei ole mahdollista toteuttaa vuonna 2021 voimaan tulevaa pakollista tunnistautumista, poistuvat ensi vuoden aikana.

Veikkaus on jo aiemmin kertonut, että peliautomaattien kokonaismäärä vähenee noin 3 500:lla. Tällä hetkellä niitä on noin 18 500 kappaletta.

Arvioiden mukaan tulevat vähennykset kohdistuisivat noin kolmannekseen Veikkauksen myyntipaikkaverkostosta eli lähes 2 200 myyntipaikkaan.

– Vähennysten suunnittelussa on sovitettu yhteen useita näkökulmia. Lähtökohtana on ollut se, että vaikutukset kohdistuvat mahdollisimman tasapuolisesti eri kumppaneille, toimialoille sekä maantieteellisille alueille. Lisäksi olemme huomioineet kritiikin, jonka mukaan automaattien määrää on pidetty liian korkeana erityisesti isoimmissa myyntipaikoissa, Veikkauksen myyntijohtaja Marko Peltokorpi sanoo tiedotteessa.

Veikkaus kertoo olevansa hyvissä ajoin yhteydessä myyntipaikkaan.

Tiedotteen mukaan Veikkauksen pelikate laskee toimenpiteen seurauksena ensi vuonna noin 30 miljoonaa euroa.

Asiamiehille maksettaviin myyntipalkkioihin vähennyksillä on noin 4,5 miljoonan euron vaikutus. Poistot saattavat lisäksi vaikuttaa myyntipaikkaverkoston kokoon tulevaisuudessa.

Veikkaus sanoo tiedottavansa peliautomaattien määrän vähentymisestä verkkosivuillaan noin kahden kuukauden välein, ensimmäisen kerran maaliskuun alussa. Veikkaus kertoo olevansa hyvissä ajoin yhteydessä myyntipaikkaan, kun muutoksen ajankohta lähestyy.

Veikkaus arvioi, että pakollisen tunnistautumisen myötä hajasijoitettujen automaattien määrä laskee entisestään niin, että niitä on jäljellä 10 500–13 500 vuoteen 2025 mennessä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
29.7.2020
Tässäkö on uusi hoitajamitoitus? – kokoomus ajautui Kainuun korpeen EU-politiikkansa kanssa
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE