Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Venetsian vedenpaisumuksesta jo satojen miljoonien vahingot – uutta tulvaa odotellaan

LEHTIKUVA / AFP Marco Bertorello
Näkymän Pyhän Markuksen kirkon sisältä.

Venetsiassa Pohjois-Italiassa varauduttiin torstaina uusiin tulviin. Tulvaveden ennakoitiin nousevan yli 1,3 metriin mikä riittää tuomaan vesimassat jälleen lillumaan Pyhän Markuksen torille.

Demokraatti.fi/STT

Tiistaina tulvavesi nousi korkeimmalle tasolleen viiteen vuosikymmeneen, 1,87 metriin, vahingoittaen muun muassa Pyhän Markuksen kirkkoa.

Lehtikioskia pitävä Stefano Gabbanoto, 54, sanoi avaavansa kioskinsa torilla, vaikka joutuneekin panemaan sen kohta kiinni.

– Tästä saan leipäni, joten mitä muutakaan voin tehdä.

Gabbanoto sanoi kuitenkin jatkavansa kioskin sulkemisen jälkeen kauppahommia samalla paikalla myymällä turisteille kumisaappaita.

Dogen palatsin luona poseeraava hongkongilaispariskunta Jay Wong, 34, ja hänen morsiamensa Sabrina Lee, räpsivät kuvia ja videoita, vaikka Wong joutuikin myöntämään, että Lee vaikutti viluiselta.

– Reissu varattiin jo aikoja sitten, joten ei sitä voinut muuttaa. Tämä on silti ihan kiva kokemus. Vähän kuin seikkailu, Wong intoili.

Satojen miljoonien vahingot

Italian pääministerin Giuseppe Conten oli määrä torstaina tavata Venetsian pormestari, pelastustyöntekijöitä sekä yrittäjiä, joiden kiinteistöt olivat tulvassa kastuneet. Hallituksen odotetaan julistavan alueelle hätätilan tulvien vuoksi.

Venetsian pormestarin Luigi Brugnaron mukaan tiistain tulva sai aikaan satojen miljoonien eurojen vahingot. Viranomaisten mukaan tulvavesi kasteli noin 80 prosenttia kaupungista.

Tulvavesi on vain kerran noussut Venetsiassa korkeammalle kuin tiistaina sen jälkeen kun tilastoja alettiin pitää vuonna 1923.

Vuonna 1966 vesi nousi 1,94 metrin korkeuteen.

Venetsiassa asuu vain noin 50 000 ihmistä, mutta kaupungissa vierailee vuosittain liki 36 miljoonaa turistia.

Venetsialaiset syyttävät korruptoituneita poliitikkoja siitä, että kaupungin suojaksi suunniteltu tulvajärjestelmä ei vieläkään ole toiminnassa. Projekti noin 80 tulvaportin rakentamiseksi aloitettiin jo vuonna 2003.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE