Kotimaa

Verotusmenettelyt muuttuvat merkittävästi 2017 alussa — ainakin näiden asiakkaiden kannattaa olla tarkkana

Verotusmenettelyihin on tulossa merkittäviä muutoksia vuoden 2017 alusta. Verohallinnon mukaan uudistukset koskevat erityisesti asiakkaita, jotka ilmoittavat ja maksavat oma-aloitteisia veroja, kuten arvonlisäveroa ja työnantajasuorituksia.

Verohallinto on listannut verkkosivuillaan, mitä muutokset tarkoittavat käytännössä. Eduskunta hyväksyi kesäkuussa hallituksen esityksen, josta suuri osa muutoksista johtuu.

Verohallinto kertoo, että esimerkiksi veroilmoitukset arvonlisäverosta, työnantajasuorituksista sekä muista oma-aloitteisista veroista tulee jatkossa antaa sähköisesti.

Muutoksista yksi koskee eri verolajien muutoksenhaku- ja oikaisumenettelyjä, jotka ovat nykyisin erilaiset. Jatkossa kaikkiin verolajeihin haetaan muutosta ensivaiheessa verotuksen oikaisulautakunnalta.

Muutoksiin kuuluu myös se, että autoverotus, valmisteverotus ja maahantuonnin arvonlisäverotus siirretään hallitusohjelman mukaisesti Tullilta Verohallinnon hoidettaviksi.

Verohallinto kertoo muutoksista verkkoseminaareissaan, jotka ovat katsottavissa maksutta. Tänä vuonna seuraava seminaari on 9.12. Jo pidetyn seminaarin voi katsoa videotallenteena (katso video alta).

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat