Politiikka

”Vihreiden hiilenmusta politiikka viime hallituskaudelta saatiin nyt lopultakin muutettua”

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä on tyytyväinen, että hallituksen julkistamassa ilmasto- ja energiastrategiassa pohjoismainen energiayhteistyö lisääntyy ja uusiutuvien energialähteiden osuutta kasvatetaan.

Kärnän mielestä Juha Sipilän hallitus tekee vihreämpää politiikkaa kuin vihreät.

— Aidosti luontoystävällistä politiikkaa ei tehdä populistisilla heitoilla, vaan poliittisilla linjamuutoksilla. Nyt toivonkin vihreiden lähtevän innokkaasti mukaan tukemaan hallituksen kestävää energiapolitiikkaa, eikä huutelemaan iskulauseita taustalta.

— Vihreiden hiilenmusta politiikka viime hallituskaudelta saatiin nyt lopultakin muutettua. Vihreiden politiikan seurauksena kivihiilen käyttö lisääntyi Suomessa räjähdysmäisesti. Nyt sen sijaan uusiutuvien energialähteiden lisääminen ja biopolttoaineiden käytön lisääminen vievät Suomea eteenpäin kestävälle tielle.

Kärnän mukaan Suomi on nyt matkalla suorastaan ”energiapioneeriksi”.

Kansanedustaja on myös iloinen, että vesivoiman lisärakentamista ei ilmasto- ja energiastrategiassa käsitellä. Se antaa lopultakin jokivarsien asukkaille uskoa tulevaisuuteen ja luo edellytykset vaelluskalojen palauttamiselle.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat