Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Vihreiden ministerivalinnan uumoillaan venyvän – kansanedustajat ja puoluevaltuuskunta parhaillaan koolla

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Vihreät varoittelivat pitkän kokouksen mahdollisuudesta, kun puolueen kansanedustajat ja puoluevaltuuskunta vetäytyivät päättämään puolueen ministerivalinnoista.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Puheenjohtaja Maria Ohisalo on jäämässä vanhempainvapaalle loppuvuoden aikana, joten vihreiden pitää valita ainakin tuore sisäministeri. Myös ympäristö- ja ilmastoministerin vaihtamisen mahdollisuutta on mediatietojen mukaan pidetty esillä.

Vihreät saapuivat kokoustamaan puoli viideltä Helsingin Pikkuparlamenttiin. Tilaisuuden venymisestä varoittivat muun muassa puheenjohtajan sijaiseksi äskettäin valittu Iiris Suomela sekä eduskuntaryhmää johtava Emma Kari, jonka nimi on pyörinyt mukana ministerispekulaatioissa.

Suomelan mukaan vihreissä on vahva tunnelma sen puolesta, että puheenjohtajan sijaisen ja sisäministerin sijaisen pestejä ollaan jakamassa kahdelle eri henkilölle.

Ohisalo tekee yhteiskokoukselle ehdotuksen ministerijärjestelyistä, mutta kokous voi tehdä omia vastaesityksiä.

Yle: Ohisalon esityksille epäröintiä

Viikonloppuna Helsingin Sanomat kertoi omien tietojensa pohjalta, että Ohisalo olisi esittänyt Karia uudeksi ympäristö- ja ilmastoministeriksi. Yle kertoi lisäksi, että Ohisalo olisi esittänyt sisäministeriksi joko nykyistä ympäristöministeriä Krista Mikkosta tai tuoretta varapuheenjohtajaa Atte Harjannetta.

Puolueen kolmas ministeri, ulkoministeri Pekka Haavisto säilyttää mediatietojen mukaan ulkoministerin salkkunsa.

Ylen tietojen mukaan Mikkonen ei olisi halukas sisäministeriksi, mutta häntä yritetään suostutella tehtävään. Ministeriryhmä Haavisto-Harjanne-Kari puolestaan herätti epäilyjä puolueen sisällä, koska kaikki kolme ovat helsinkiläisiä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE