Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Vihriälän ryhmän raportti kuumensi heti keskustassa – ”Se on minusta – no, noloa”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Keskustan kansanedustaja Annika Saarikko arvostelee Vihriälän ryhmän raporttia kohtaan hallituksen sisältä esitettyä kritiikkiä.

Simo Alastalo

”Poliitikan ongelmien syvä ydin näyttäytyy minusta siinä, että maan hallituksen piiristä torjutaan ryhmän yksittäinen ehdotus alle tunti raportin julkaisun jälkeen. Se on minusta – no, noloa.” Saarikko lataa.

”Mahdottoman helppo on sanoa: ei käy. Vähemmän ideologista voimankäyttöä- ja näyttöä. Enemmän ratkaisuja. Tästä kriisistä kun on pakko tulla ulos joskus.” Saarikko jatkaa Facebookissa.

Saarikko ei halunnut täsmentää Demokraatille mihin hän hallituksen piiristä tulleella kannanotolla tarkemmin viittasi.

Pian raportin julkaisun jälkeen vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Kari ilmoitti Twitterissä vihreiden tahtovan pitää kiinni hallitusohjelmaan kirjatusta korkeakoulutuksen maksuttomuudesta.

Vihriälän ryhmä esitti raportissaan yhtenä lukuisista julkisen talouden sopeutuskeinoista maltillisia lukukausimaksuja korkeakouluihin.

 

Saarikon Facebook-päivityksen jälkeen raportin ehdotuksia arvosteltiin myös keskustan riveistä. Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososen mukaan myöskään keskusta ei kannata lukukausimaksuja.

Saarikko toteaa arvostavansa ryhmän jäseniä Vesa Vihriälää, Sixten Korkmania, Roope Uusitaloa ja Bengt Holmströmiä melkoisen paljon.

”He käsittääkseni ovat Suomen huippunimiä talouden ymmärtämisessä. He ovat riippumattomia asiantuntijoita kertomaan osaamisensa nojalla, mitä Suomen kannattaisi seuraavaksi tehdä.” Saarikko kirjoittaa.

Myös keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen arvosteli kaikkea alasampuvia ja irtopisteitä kerääviä poliitikkoja.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Toimituksen kommentit
23.1.2021
Kokoomus havittelee vaalivoittoa – Lissun on syytä olla varuillaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE