Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Viisikko jatkaa kehysriihineuvotteluja sunnuntaina – Marin keskustelee tänään puheenjohtajien kanssa erikseen

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Hallituspuolueiden puheenjohtajat jatkavat kehysriihineuvotteluja sunnuntaina.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoo kirjallisessa kommentissa STT:lle, että hän käy tänään keskusteluja puheenjohtajien kanssa erikseen avoinna olevista kysymyksistä.

Tämän jälkeen valtioneuvoston kanslia tarkensi, että puheenjohtajien neuvottelu jatkuu sunnuntaina klo 11. Paikkana on aikaisempien päivien tapaan Helsingin Säätytalo.

Marin ilmoitti eilen kuuden aikaan illalla, että neuvotteluita jatketaan viikonlopun ajan puheenjohtajaviisikon kesken. Pahasti pitkittyneiden neuvotteluiden jatkamista kuitenkin vaikeuttaa osaltaan toiseksi suurimman hallituspuolueen keskustan sääntömääräinen puoluevaltuuston kokous, joka järjestetään lauantaina ja sunnuntaina.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) puolestaan toisti tänään Ylen Ykkösaamun haastattelussa eilen illalla antamansa näkemyksen, että pieni tauko voi tehdä neuvotteluille hyvää.

Alun perin kaksipäiväiseksi tarkoitettu kehysriihineuvottelu alkoi keskiviikkona. Neuvottelujen päättyessä lopullisten päätösten hyväksymisen on odotettu venyvän ensi viikkoon.

Hallituskauden puoliväliin osuvassa riihessä hallituksen on tarkoitus tarkastella ohjelmansa etenemistä sekä valtion tulevaa talouskehitystä. Neuvotteluja on normaaliin tapaan pohjustettu kevään mittaan, mutta ne ovat venyneet tästä huolimatta.

Lisää aiheesta

Neuvotteluissa kiistan kohteeksi ovat julkisuuteen kerrottujen tietojen perusteella nousseet erityisesti työllisyystoimet ja niiden vaikutus julkiseen talouteen sekä velkaantuvan valtiontalouden tasapainottaminen. Julkisuudessa tätä vääntöä on käyty varsinkin keskustan ja vasemmistopuolueiden välillä.

Uutista täydennetty kauttaaltaan, lisätty mm. neuvottelujen jatkumisen kellonaika.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE