Politiikka

Ville Niinistö poltti päreensä lehdelle: ”Typerryttävän aivotonta”

Lehtikuva
Ville Niinistö ihmettelee Keskisuomalaisen linjailuja.
Lehtikuva
Ville Niinistö ihmettelee Keskisuomalaisen linjailuja.
Lehtikuva
Ville Niinistö ihmettelee Keskisuomalaisen linjailuja.

Vihreiden kansanedustaja Ville Ninistö ei katso hyvällä Keskisuomalaisen pääkirjoitusta, jossa linjataan, että Helsingin tavoitteleman Euroopan lääkeviraston (EMA) oikea paikka olisi Keski-Euroopassa.

Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola on perustelellut pääkirjoitusta Helsingin Sanomille Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen Fimean tapauksella.

Kun kerran Kuopio ei voinut olla Fimean pääpaikka, samalla logiikalla EMA:n paras paikka on Keski-Euroopassa, eikä viraston alueellistaminen ole perusteltua.

– Keskisuomalaisen pääkirjoitus irvailee tänään sille, että sen mielestä mikä tahansa kaupunki Keski-Euroopassa on parempi sijoituspaikka Euroopan lääketurvallisuusvirastolle kuin Helsinki. Tämä on sen mielestä perusteltu kuittailu alueellistamisen vaikeuksista Suomessa. Nyt on todellakin syytä laittaa jäitä hattuun tämän typerryttävän aivottoman Helsinki-muu maa -kilvoittelun osalta, Ville Niinistö kommentoi Facebookissa.

Niinistö toteaa, että Suomi tarvitsee molempia: vahvaa pääkaupunkia, vahvoja alueita.

– Se ei ole nollasummapeliä.

– Euroopan lääketurvallisuusviraston saaminen Suomeen ja Helsinkiin olisi iso asia lääketeollisuudellemme ja alan vahvoille koulutus- ja tutkimuskeskuksille – kuten kotikaupungilleni Turulle ja Kuopiolle, Niinistö kirjoittaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat