Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Ville Niinistön mitta täyttyi taas: “Totaalinen selkärangattomuus, vastuunpakoilu ja arvojohtajuuden puute Sipilän hallituksen erikoisalaa”

Vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö arvostelee taas kovasanaisesti hallitusta.

Hänen mukaansa totaalinen selkärangattomuus, vastuunpakoilu ja arvojohtajuuden puute ovat piirteitä, jotka ovat Sipilän hallituksen usein ilmenevää erikoisalaa.

“Tämä hallitus on kiristänyt lakiesityksillään sisäministeri Petteri Orpon kaudella turvapaikkalakeja ja ohjeistusta. Silti nyt, kun hallituksen linja näkyy käytännössä Jyväskylän ja Kyyjärven tapauksissa vauvaikäisten lasten perheiden pakkopalautuksina, hallitus vetäytyy viranomaisten selän taakse. Missä on poliittinen vastuu, johtajuus”, hän äimistelee Facebook-sivuillaan.

Niinistön sanoo, että aiemmin pääministeri Juha Sipilä sanoi, että jos lapsia ja raskaana olevia naisia pakkopalautettaisiin Afganistaniin, ei se sopisi hänen oikeustajuunsa.

“Nyt häntä ei näy missään kommentoimassa. Ei näy Orpoakaan. Sisäministeri Risikko puhuu vain viranomaisten päätöksistä. Selkärankainen poliittinen johtaja edes myöntäisi, että tämä on omien valintojemme seurausta. “Me teimme tämän linjan.” Ja sitten voitaisiin keskustella siitä, olivatko lakimuutokset oikein. Hallitus linjaa politiikan toimeenpanoa ja sen esityksistä eduskunta päättää lait.”

Niinistön mukaan ihminen on kohdattava ihmisenä ja on tunnistettava hänen ja hänen perheensä henkilökohtainen tilanne.

“Henkensä ja vauvojensa turvallisuuden puolesta pelkäävien ihmisten lähettäminen käytännössä sotatilassa olevaan maahan ei ole inhimillistä arvojohtajuutta. Suomi ei voi olla maa, joka lähettää viattomia lapsia hengenvaaraan.”

Lisää aiheesta

Eilen vihreiden nykyinen puheenjohtaja Touko Aalto kommentoi samoja aiheita Demokraatille.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE