Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Ulkomaat

Viro kiristää koronarajoituksiaan – elokuviin tai konserttiin vain koronapassilla

LEHTIKUVA / TEEMU SALONEN

Virossa on maanantaista lähtien tulossa voimaan uusia koronarajoituksia, joiden tarkoituksena on vähentää sairaaloiden ylenpalttista kuormitusta sekä hillitä koronaviruksen leviämistä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Koronapassia ei saa Virossa vastedes enää negatiivisella testituloksella. Koronapassi jää edelleen käyttöön, mutta maanantaista lähtien sen saa vain todistetuilla koronarokotuksilla tai todistetulla koronataudin sairastamisella, kertoi pääministeri Kaja Kallas.

Rajoitukset merkitsevät sitä, että esimerkiksi elokuviin, teatteriin ja konsertteihin pääsee vain näyttämällä koronapassia. Se on pakollinen 18 vuotta täyttäneiltä. Alaikäisten ei tarvitse todistaa, ovatko saaneet rokotusta.

Viron julkisissa tiloissa, joissa koronapassia ei tarkasteta, on tähän asti ollut voimassa sellainen maskinkäyttöpakko, jossa on hyväksytty maskin ohella myös muu vastaava nenän ja suun peittävä suojain, kuten huivi. Maanantaista lähtien huivit ja muuta vastaavat eivät enää kelpaa, vaan ihmisiltä edellytetään joko kertakäyttö- tai kangasmaskin käyttöä.

Maskia kehotetaan käyttämään myös siellä, missä sisäänpääsyyn vaaditaan koronapassi.

Uudet rajoitukset ovat voimassa ainakin 10. tammikuuta asti. Kallas sanoi, että rajoitusten voimassaoloaikaa pohdittaessa otettiin huomioon joulun ja uudenvuoden juhlinta.

Pääministeri perusteli rajoituksia sillä, että sairaalaverkon kuormitus on kasvanut suuresti, ja se johtuu suurelta osin rokottamattomista ihmisistä. Koronan takia tehohoitoon joutuneista 94 prosenttia on rokottamattomia.

Uutista korjattu. STT:n jutussa kerrottiin virheellisesti, että sellaisiin paikkoihin, joihin on tähän asti päässyt negatiivisen koronatestituloksen perusteella, pääsee maanantaista alkaen vain rokotustodistusta tai -passia käyttäen. Oikea muotoilu on, että koronapassi jää edelleen käyttöön, mutta maanantaista lähtien sen saa vain todistetuilla koronarokotuksilla tai koronataudin sairastamisella.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE