Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Werning: ”Populistisista puheista huolimatta, uusia suunnitelmia ei ole luvassa ja lääkärihelikopterit nousevat ilmaan Utista”

Jukka-Pekka Flander
SDP:n kansanedustaja Paula Werning.

Kansanedustaja Paula Werning (sd.) sanoo tiedotteessaan, että lääkärihelikopterien tukikohdan sijoittaminen Uttiin tukee ja parantaa ensihoitopalveluiden kattavuutta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Hänen mukaansa aiemmin tehdyt päätökset sijoituspaikasta perustuvat perusteellisiin selvityksiin ja palveluiden yhdenvertaiseen saatavuuteen.

– HUSin selvityksen mukaan saatavuusalueitten vertailussa toisiinsa Utin 100 kilometrin alueella voidaan tavoittaa päälle 600 000 asukasta ja 150 kilometrin säteellä jopa lähes 2 200 000 asukasta. Lappeenrannan kattavuusalueet ovat vastaavasti vajaat 400 000 ja vajaat 700 000. Sosiaali- ja terveysministeriön selvitysten mukaan Kouvolan Uttiin sijoittuva tukikohta voi lisäksi tarvittaessa hoitaa myös Helsinki-Vantaan tukikohdan tehtäviä. Tästä on hyötyä esimerkiksi silloin, jos samaan aikaan tulee useita hälytyksiä, Werning sanoo tiedotteessaan.

Hän toteaa tarkastelevansa asiaa nimenomaan ensihoitopalvelujen saavutettavuuden ja yhdenvertaisuuden näkökulmasta, ei Kymenlaakson tai Etelä-Karjalan kisailun näkökulmasta.

– Julkisuudessa on esitetty epäilyjä siitä, että Utin tukikohdan suunnittelu ei etene on perusteetonta. Suunnittelu etenee kuten kuuluukin ja FinnHEMSin mukaan tontti toiminnalle löytyy Utista. FinnHEMSin selvitystyö on vienyt Utin osalta enemmän aikaa verrattuna Seinäjoen tukikohdan tilanteeseen ja siitä syystä hankkeet etenevät eri tahtiin.

– Kahden uuden tukikohdan vertailu keskenään on turhaa ja kertoo perehtymättömyydestä hankkeiden erilaisuuteen. Utin ja Seinäjoen ero on muun muassa siinä, että Utti on sotilaslentoasema ja niinpä selvitystyössäkin joudutaan huomioimaan sotilasalueeseen ja -toimintaan liittyviä seikkoja. Myös maavoimien esikunta on lausunut tukikohdan sijoittumisesta Uttiin, eivätkä näe estettä hankkeen toteutumiselle, Werning painottaa tiedotteessaan.

Werningin mukaan Kymsoten roolina tulevassa lääkärihelikopteritoiminnassa on lääkäritoiminnan tuottaminen.

– Myös tähän ollaan valmistauduttu ja tämän vuoksi Kouvolaan on jo rakennettu 24/7 valmiudessa oleva lääkäriyksikkö. Populistisista puheista huolimatta, uusia suunnitelmia ei ole luvassa ja lääkärihelikopterit nousevat ilmaan Utista, kun sen aika on, Werning päättää tiedotteensa.

FinnHEMS on valtakunnallinen lääkärihelikopteritoiminnasta vastaava valtionyhtiö

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE