Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

”Yhdessä toimien olemme vahvempia kuin erillään” – OAJ ja Tieteentekijöiden liitto hakevat uudesta yhteistyöstä voimaa edunvalvontaan

Nora Vilva
OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

Yliopistosektorin suurin ammattiliitto Tieteentekijöiden liitto ryhtyy edunvalvontayhteistyöhön Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n kanssa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Järjestöt ovat sopineet yhteistyöstä, jonka myötä Tieteentekijöiden liitto ja OAJ valmistelevat ja toteuttavat kaiken yliopistoja koskevan sopimusedunvalvonnan sekä korkeakoulu- ja tiedepoliittisen vaikuttamisen tiiviissä yhteistyössä. Samalla Tieteentekijät liittyy OAJ:n johtamaan ryhmittymään tulevissa keskusjärjestö Akavan ja neuvottelujärjestö JUKOn vaaleissa.

– OAJ:n ja Tieteentekijöiden yhteistyön käynnistäminen merkitsee, että yliopistojen opetus- ja tutkimushenkilöstön edunvalvonta vahvistuu. Haemme tällä nimenomaan edunvalvonnallista etua jäsenistöllemme. Uskomme, että OAJ:n neuvotteluvoimasta on hyötyä myös tieteentekijöille, Tieteentekijöiden liiton puheenjohtaja Maija S. Peltola kertoo tiedotteessa.

– Yliopistoissa toimii OAJ:hin kuuluva Yliopiston opetusalan liitto YLL, jonka jäsenistön kanssa tieteentekijöillä on jo ennestään paljon yhteistä, Peltola toteaa.

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen katsoo, että liittojen yhteistyö lujittaa korkeakouluhenkilöstön edunvalvontaa JUKOssa ja Akavassa. Uusi ja aiempaa vahvempi liittouma on yhtenäisempi myös työnantajan kanssa käytävissä neuvotteluissa.

– Kyse on parempien palvelussuhteen ehtojen tavoittelemisesta ja aiempaa tehokkaammasta sopimusedunvalvonnasta, mutta myös tiiviistä yhteistyöstä koulutus- ja tiedepolitiikassa. Yhdessä toimien olemme vahvempia kuin erillään, yhteistyö synnyttää yliopistojen ja korkeakoulujen suurimman akavalaisen ryhmän. Koko ammattikorkeakoulujen opetushenkilöstö jo on OAJ:n edunvalvonnan piirissä, Luukkainen tähdentää.

Tästä on kyse:

  • Tieteentekijöiden liitolla on yli 7300 jäsentä ja Opetusalan ammattijärjestö OAJ:lla 118 600 jäsentä.
  • Tieteentekijöiden liiton jäsenet työskentelevät tieteen, tutkimuksen ja korkeakouluopetuksen parissa pääosin yliopistoissa, mutta myös kirjastoissa, tutkimuslaitoksissa, julkisella ja yksityisellä sektorilla.
  • OAJ:n jäsenet työskentelevät koulutus-, kasvatus- ja tutkimusaloilla; yliopistoissa työskentelevät OAJ:n jäsenet kuuluvat Yliopistojen opetusalan liitto YLL:iin ja normaalikoulujen opettajat OAJ:n yleissivistäviin opettajiin.
  • Tieteentekijöiden liitto ja OAJ ovat Akavan jäseniä ja kummankin liiton sopimusedunvalvontaa hoitaa Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, jonka puheenjohtajana on OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.
  • JUKO neuvottelee yliopistohenkilöstön työehtosopimuksista Sivistystyönantajat ry:n kanssa.
  • Sopimus vahvistaa OAJ:n ja Tieteentekijöiden liiton yhteistyötä sekä keskus- että paikallistasolla.
  • Sopimuksella ei ole vaikutusta luottamusmiestoimintaan tai jäsenpalveluihin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE