Ulkomaat

Yhdysvalloissa kansallinen rukousaamiainen – mukana jälleen ministeri Soini

AFP PHOTO/Armend Nimani
AFP PHOTO/Armend Nimani
AFP PHOTO/Armend Nimani

Yhdysvalloissa järjestetään tänään vuotuinen kansallinen rukousaamiainen eli kongressin isännöimä uskonnollisten poliitikoiden sidosryhmätapaaminen.

Suomesta rukousaamiaiselle osallistuu ulkoministeri Timo Soini (sin.). Hän on ollut mukana tapaamisessa usein aiemminkin, myös viime vuonna.

Aamiainen on osa Soinin Washingtonin-vierailun ohjelmaa.

Presidentti Donald Trumpin odotetaan puhuvan aamiaisella, jonka pääpuheen on jo yli 60 vuoden ajan pitänyt vuosittain Yhdysvaltojen presidentti.

Ensimmäisellä rukousaamiaisellaan vuosi sitten Trump piti itselleen epätyypillisen puheen, jossa hän kertoi kasvaneensa uskonnollisessa kodissa ja sanoi, että äidiltä lapsena opittu usko elää hänen sydämessään jok’ikinen päivä.

Trump ei yleensä puhu henkilökohtaisesta uskonsuhteestaan, vaikka uskosta puhuminen on kiinteä osa amerikkalaista poliittista kulttuuria, ja monet amerikkalaispoliitikot korostavat poliittisissa puheissaan henkilökohtaista uskonnollista vakaumustaan.

Amerikkalaisten tiedotusvälineiden huomion herätti Trumpin viimevuotisessa puheessa kuitenkin kohta, jossa hän vitsaili pyytämällä yleisöään rukoilemaan tosi-tv-ohjelmansa Diilin katsojalukujen puolesta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat