Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Yhdysvaltain teollisuustuotanto romahti toisella neljänneksellä eniten toisen maailmansodan jälkeen – nyt käyrät ovat taas nousussa

Istock

Yhdysvaltojen teollisuustuotanto koki vuoden toisella neljänneksellä syvimmän rojahduksensa toisen maailmansodan jälkeen, ilmoittaa maan keskuspankki.

Demokraatti.fi/STT

Huhti-kesäkuussa tuotanto laski liki 43 prosentin vuositahtia. Arvio on, että kuluvan vuoden toinen neljännes on koronakriisin synkin vaihe, ellei taudin uusi aalto paina taloutta uuteen sukellukseen.

Kesäkuussa käyrät kääntyivät nousuun, kun yritykset alkoivat käynnistellä toimintaansa taas koronarajoitustoimien jälkeen.

Tuotanto kasvoi toukokuuhun verrattuna 5,4 prosenttia. Nousu oli markkinoiden odotuksia vahvempi, mutta tuotanto on edelleen liki 11 prosenttia alle koronaa edeltävän tason.

Teollisuuden kapasiteetin käyttöaste nousi prosenttiyksikön 68,6 prosenttiin. Ennen koronakriisiä lukema oli 76,9 prosenttia, keskuspankki totesi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Toimituksen kommentit
12.8.2020
Kohutun esityksen taustalla on halu kepittää ammattiliittoja
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE