Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

YK varoittaa: Jemenissä voi olla pian maailman pahin nälänhätä vuosikymmeniin

LEHTIKUVA / AFP

Sodan repimässä Jemenissä nälänhätä on vaarassa kehittyä maailman pahimmaksi vuosikymmeniin, varoitti YK:n pääsihteeri Antonio Guterres (kuvassa) perjantaina. Guterresin mukaan miljoonia ihmishenkiä on vaarassa, jos tilanteeseen ei puututa välittömästi.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Iranin tukemat huthikapinalliset ja hallituksen joukot ovat käyneet sotaa jo vuosia. Hallituksella on puolellaan Saudi-Arabian johtama liittouma, jota tukevat Yhdysvallat ja monet muut länsimaat.

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin on kerrottu suunnittelevan huthikapinallisten nimeämistä terroristijärjestöksi. Avustusjärjestöjen mukaan ratkaisu voisi haitata avustustöitä ja pahentaa maan tilannetta entisestään.

Guterres viittasi Trumpin pohdintoihin vain epäsuorasti vetoamalla, että kaikki pidättäytyvät toimista, jotka voisivat tehdä äärimmäisen huonosta tilanteesta vieläkin huonomman.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE