Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

YK:n pääsihteeri pelkää: ”Maailmassa ollaan menossa kohti laajempaa sotaa – silmät apposen auki”

AFP / LEHTIKUVA / YASUYOSHI CHIBA

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres varoitti puheessaan maanantaina, että hän pelkää Ukrainan sodan kiihtymisen tarkoittavan sitä, että maailmassa ollaan menossa kohti laajempaa sotaa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

-  Mahdollisuudet rauhaan vähenevät koko ajan samalla kun laajemman eskalaation ja verenvuodatuksen mahdollisuus kasvaa. Pelkään, että maailma ei ole kävelemässä unissaan kohti laajempaa sotaa, vaan se on menossa sinne silmät apposen auki, Guterres sanoi puheessaan, jossa hän käsitteli myös ilmastokriisiä ja äärimmäisen köyhyyden lisääntymistä.

Norjan hallitus puolestaan kertoi maanantaina ehdottavansa parlamentille suurta, 75 miljardin Norjan kruunun (noin 6,8 miljardin euron) Ukraina-apupakettia, joka jakautuisi viiden vuoden ajalle. Apupaketti pitää sisällään sekä humanitaarista että sotilaallista apua.

Norja on hyötynyt merkittävästi Ukrainan sodasta. Viime vuonna siitä tuli Euroopan suurin maakaasun toimittaja samalla kun kaasun hinta nousi kohisten.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE