Politiikka

Antti Rinne: ”Jussi Niinistö näyttää ryskäävän toimessaan kuin elefantti posliinikaupassa”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne arvostelee puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) toimia kolumnissaan MTV:llä.  Rinteen mukaan Niinistö näyttää ryskäävän toimessaan kuin elefantti posliinikaupassa.

”Hän hamuaa reserville sotilasaseita kotiin, siis suojeluskuntalaitoksen palauttamista ja esittää – itse asiassa asettaa hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunta UTVA:n tapahtuneen tosiasian eteen – suursotaharjoitusta vuonna 2020, eli kaikissa tapauksissa eduskuntavaalien jälkeisen uuden hallituksen ajalle. Hän esittää Yhdysvaltain puolustusministerille kutsun osallistua harjoitukseen ja hankkii sille hyväksyntää pohjoisten kumppaneiden kokouksessa.”

Rinteen mukaan presidentti Sauli Niinistön reaktiot kertovat hämmennyksestä, joka ainakin näyttää siltä, että tällaisesta harjoituksesta ei ole UTVA:n puitteissa sovittu tai edes puhuttu.

”Puhumattakaan siitä, että tällaiseen harjoitukseen olisi kysytty eduskunnan puolustusvaliokunnan ja ulkoasiainvaliokunnan arviota. Ei se, että puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva tai puolustusministeri Niinistö lehtien palstoilla esittää tällaisia suursotaharjoituksia tarkoita asian vireille tuloa, puhumattakaan päätöksestä.”

Rinteellä on selvä viesti Jussi Niinistölle.

”Nyt on aika palata vakiintuneisiin, hyväksi havaittuihin ja valtiosäännön mukaisiin toimintamalleihin. Lopettakaa ryskääminen ja epävarmuutta sekä hämmennystä synnyttävä toimintanne.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat