Politiikka

Antti Rinne: ”Yöunensa koulutusleikkauksista on menettänyt jopa EK:n puheenjohtaja Matti Alahuhta”

Ilkka Yrjä
Ilkka Yrjä

Opiskelija osoittivat mieltään hallituksen koulutusleikkauksia vastaan viime viikolla. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kirjoittaa Verkkouutisten blogissa, että viime hallituskaudella tehtyjen koulutussäästöjen jälkeen puolueiden yhteinen käsitys oli, että leikkaukset on vedetty tappiin.

– Leikkausten johdosta kaikkien puolueiden puheenjohtajat lupasivatkin eduskuntavaalien alla, että koulutuksesta ei enää leikata, Rinne huomauttaa.

Tätä lupausta eivät nykyiset hallituspuolueet kuitenkaan pitäneet.

– Yöunensa koulutusleikkauksista on menettänyt jopa Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n puheenjohtaja Matti Alahuhta, joka toivoi, että koulutukseen tehtävät leikkaukset olisivat vaikeista ajoista huolimatta jääneet pienemmiksi, Rinne kirjoittaa.

SDP:n puheenjohtaja kaipaa hallitukselta vakavaa selvitystä siitä, miten toimenpiteet vaikuttavat varsinkin heikompiosaisten halukkuuteen hakeutua jatkossa opiskelemaan korkea-asteelle.

– Yliopistot, ammattikorkeakoulut ja lukiot sekä ammattikoulut ovat paljon muutakin kuin vain opiskelupaikkoja. Ne ovat paikkoja, joissa halu oppia, tietää ja tutkia syrjäyttää välinpitämättömyyden. Ja ne ovat paikkoja, joissa tietoa etsivät ihmiset haluavat jakaa tietoa myös muille ihmisille. Ne ovat monella tapaa kansakunnan omatunto.

Rinne puhui opiskelijoiden mielenosoituksessa viime viikolla. Tuolloin hän palautti kuulijoiden mieliin, millä sanoin pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on puolustanut hallituksen opintorahaleikkauksia ja lainapainotteisuuden lisäämistä. Tämä tapahtui eduskunnan kyselytunnilla vain kaksi viikkoa sitten.

Suora lainaus Sipilältä:

– Itse kun opiskelin, niin silloin opinnot rahoitettiin pääasiassa lainalla.

Rinteen mukaan pääministerin argumentti ei kestä päivänvaloa. Sitaatti nostattikin buuauksia ja vihellyksiä Kansalaistorille kerääntyneiden opiskelijoiden keskuudessa.

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat