Ulkomaat

Britannia kieltää bensiini- ja dieselautojen myynnin vuoteen 2040 mennessä

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Britannian hallitus on päättänyt kieltää bensiini- ja dieselautojen myynnin vuoteen 2040 mennessä. Pyrkimyksenä on vähentää ilmansaasteita.

Britannian korkein oikeus vaati toukokuisessa raportissaan, että maan hallitus tekee suunnitelman vähentääkseen typpioksidin määrää ilmassa. Britannian ympäristöministeriö kertoi kiellosta tiedotteessa tänään.

Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen pitää päätöksiä vahvoina viesteinä siitä, mihin suuntaan liikenteen päästöjä pitäisi maiden mielestä viedä.

– Tämä on signaali, että myös autoteollisuuden pitäisi panostaa merkittävällä tavalla vaihtoehtoisiin energiamuotoihin.

Päätöksen vaikutukset näkyvät Niemisen mukaan Suomessa vasta vuosikymmenien päästä.

– Meidän autokannalla käyttö alkaisi lopullisesti loppua 2060-luvulla.

Nieminen ei usko, että Ranskan ja Britannian päätöksillä olisi vaikutusta suomalaisten omistamien käytettyjen dieselautojen arvoon.

– Jos dieselautojen käyttö kiellettäisiin meillä, sillä voisi olla vaikutusta autojen arvoon. Esimerkiksi Saksassa on kaavailtu tällaisia ympäristövyöhykkeitä.

Kieltämistä on perusteltu pyrkimyksellä vähentää liikennejärjestelmästä syntyviä päästöjä.

Myös Ranska ilmoitti aikaisemmin kesällä, että se aikoo lopettaa bensiini- ja dieselautojen myynnin vuoteen 2040 mennessä. Lisäksi myös Saksassa on keskusteltu asiasta.

Norja on puolestaan asettanut tavoitteekseen pyrkiä eroon fossiilisilla polttoaineilla toimivien autojen myymisestä vuoteen 2025 mennessä.

Ranskasta poiketen Britannia aikoo kieltää myös hybridiautot, eli sähkö- ja polttomoottorit yhdistävät autot.

Fossiilisilla polttoaineilla toimivien autojen kieltämistä on perusteltu pyrkimyksellä vähentää liikennejärjestelmästä syntyviä päästöjä.

 Suomen hallitus ei ole pohtinut esittävänsä fossiilisilla polttoaineilla toimivien autojen myynnin kieltämistä

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) mukaan Suomen hallitus ei ole pohtinut esittävänsä fossiilisilla polttoaineilla toimivien autojen myynnin kieltämistä. Henkilökohtaisena mielipiteenään hän toteaa, että täyskielto on hyvin voimakas toimenpide. Berner kertoi asiasta Demokraatille viime perjantaina.

– Pitäisin tavoiteltavana sitä, että suotuisa kehitys saataisiin aikaan muilla keinoin, kuten toimintaympäristön muutoksilla tai mahdollisella taloudellisilla ja toiminnallisilla eduilla, Berner totesi.

Sähköautojen menekki Euroopassa on vielä laimeaa perinteisiin autoihin verrattuna. Viime vuonna Länsi-Euroopassa rekisteröidyistä uusista autoista vain 3,6 prosenttia oli sähkö- tai hybridiautoja.

Suomessa luvut ovat vielä vaatimattomampia. Tammi-toukokuun loppuun mennessä Suomessa rekisteröitiin yhteensä 215 sähkökäyttöistä henkilöautoa, reilusti alle prosentti kaikista rekisteröidyistä henkilöautoista.

 

Juttuun on lisätty kuva ja sitä on täydennetty klo 19:46.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat