Opinion

Debatt: Göran Hägglunds utredning kan leda till en nedbantning av public service i Sverige

Patrik Nylin/Wikimedia Commons
Göran Hägglund som Kristdemokraternas partiledare år 2014.

Om före detta KD-politikern Göran Hägglunds ledda och nu presenterade, public service-utredning i Sverige genomförs är det illavarslande. Om genomfört leder den till att SVT, SR och UR stegvis får ett bantat uppdrag och totalt en till två miljard mindre pengar per år.

Robert Björkenwall

Arbetarbladet

 

 

Det är inte alls är bra med majoritetsförslaget. Det som nu sker – om det fullt ut omsätts i kommande riksdagsbeslut 2025 – är därför dåligt på flera sätt. Också för att det nu är det slut på den breda samsynen som funnits fram till nu kring denna för demokratin så fundamentala grundbult som public service fortsatt borde vara.

Men för det blå laget och särskilt så för Sverigedemokraterna är det nu desto gladare miner. Även om just Sverigedemokraterna velat gå ännu längre i sina ambitioner att banta och börja nermonteringen av allmänhetens radio, tv och utbildningsradio!

Robert Björkenwall

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE