Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Demarinuorten Näkkäläjärvi: PS-nuorten kanssa ei ole tehty paljon yhteistyötä tähänkään asti – kieltäytyy kutsusta paneelikeskusteluun

Kaikki poliittiset nuorisojärjestöt kieltäytyvät toistaiseksi yhteistyöstä perussuomalaisten nuorten kanssa. Järjestöjen puheenjohtajien mukaan he eivät voi missään tapauksessa tehdä yhteistyötä fasistisiksi julistautuvien henkilöiden tai järjestöjen kanssa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Demarinuorten puheenjohtajan​ Mikkel Näkkäläjärven mukaan yhteistyötä ei ole tehty paljoa tähänkään asti. Konkreettisesti linjaus tarkoittaa hänen mukaansa sitä, että yhteisiä tilaisuuksia ei järjestetä ja kutsuista kieltäydytään.

– Viimeksi sunnuntaina tuli kutsu perussuomalaisilta nuorilta osallistua paneelikeskusteluun, jonka aiheena olisi suomalaisuus. Ajattelin kyllä tästä kutsusta kieltäytyä, Näkkäläjärvi kertoo STT:lle.

Hän sanoo, ettei ole yllättynyt perussuomalaisten nuorten toisen varapuheenjohtaja Toni Jalosen fasismi-ihannoinnista seurattuaan järjestön toimijoiden ulostuloja sosiaalisessa mediassa.

– Ei tämä ihan valtavana yllätyksenä tullut, että siellä on myös tunnustuksellisia fasisteja. Jokainen historiaa tunteva voi miettiä, minkälaista fasismi vaikkapa Benito Mussolinin Italiassa oli. Ajattelumaailma oli hyvin epädemokraattinen sekä perus- ja ihmisoikeusvastainen.

Jalonen sanoi STT:lle maanantaina, että hän identifioi itsensä fasistiksi “siinä mielessä miten sen itse kokee”.

– Ajattelen fasismia ennen maailmansotaa, italialaistyyppistä vahvaa kansallisidentiteettiä, että kansa työskentelee yhdessä omaksi hyväkseen. Minusta se on oikein hyvä ideologia kannattaa, vaikka siihen on liitetty negatiivisia merkityksiä.

Lisää aiheesta

– Pidän siinä hyvänä yhteisöllisyyttä, vahvaa kansallisuustunnetta ja vahvaa johtajuutta. Kunhan johtaja nauttii kansan luottamusta, koen että se on tehokas verrattuna hallituksiin, jotka vaihtuvat.

Jalonen sanoi, ettei halua fasismia valtiomuotona Suomeen. Omien sanojensa mukaan hän kunnioittaa demokratiaa. On arvioitu, että ainakin miljoona ihmistä kuoli Mussolinin diktatuurin vuoksi.

STT–Anniina Luotonen, Sanna Raita-aho

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE