Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Ensimmäinen rohingya-perhe on saapunut Rakhineen väliaikaiselle leirille – sadattuhannet pakolaiset pyritään kotiuttamaan kahden vuoden sisällä

Myanmarin hallituksen mukaan ensimmäinen rohingya-perhe on saapunut Rakhineen väliaikaiselle leirille. Tiedotteessa hallitus ei kuitenkaan mainitse mahdollisia muita tulevia kotiuttamisia.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Rohingya-pakolaisten kotiuttaminen Bangladeshista takaisin Myanmariin viivästyi tammikuussa, sillä silloin pakolaisviranomaisten mukaan valmistelut olivat edelleen pahasti kesken. YK ja ihmisoikeusjärjestöt ovat puolestaan varoittaneet, että suurten rohingyajoukkojen turvallinen kotiuttamien ei ole vielä mahdollista. Esimerkiksi YK:n pakolaisjärjestö varoitti kotiuttamisolosuhteita lauantaina.

Myanmarin hallitus kertoo, että lauantaiaamuna paikallista aikaa Rakhinen osavaltiossa sijaitsevalle väliaikaiselle leirille saapui viisihenkinen perhe.

Myanmarin ja Bangladeshin tekemän sopimuksen mukaan paenneet sadattuhannet pakolaiset pyritään kotiuttamaan kahden vuoden sisällä.

Noin 700 000 rohingyaa paennut Bangladeshiin

Myanmarin hallitus kertoo, että lauantaiaamuna paikallista aikaa Rakhinen osavaltiossa sijaitsevalle väliaikaiselle leirille saapui viisihenkinen perhe. Tiedotteen mukaan viranomaisten tarkastuksen jälkeen perheelle annettiin niin sanotut tarkastuskortit, jotka toimivat jonkinlaisina henkilöpapereina. Myanmar on kieltänyt rohingyoilta kansalaisuuden.

Myanmarin mukaan leirille saapunut perhe on lähetetty eteenpäin väliaikaisesti sukulaisten luo Maungdawin kylään.

Lisää aiheesta

Monet Bangladeshin täpötäysillä leireillä asuvista rohingyoista ovat sanoneet olevansa haluttomia palaamaan Rakhinen osavaltioon. Siellä heitä ja heidän kotejaan vastaan on hyökätty. Noin 700 000 rohingyamuslimia on paennut Rakhinesta sitten elokuun, jolloin Myanmarin armeija aloitti sotilasoperaation alueella. YK on kutsunut operaatiota etniseksi puhdistukseksi.

Rohingya-muslimeja on syrjitty buddhalaisvaltaisessa Myanmarissa jo vuosia.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE