Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

EU-komission rahapaketti puhuttaa – Antti Lindtman: ”Teen kolme ehdotusta”

Lehtikuva

EU-komission keskiviikkona julkaisema esitys elpymisrahastosta nousi keskusteluun myös eduskunnan kyselytunnilla torstaina. Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman muistutti, että myös Suomen kansallinen etu on, että Eurooppa selviää koronakriisistä ja lähtee elpymään.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Lindtman sanoi, että on vaikea nähdä, että tämä toteutuisi ilman yhteisiä eurooppalaisia toimia. Samaan aikaan on pidettävä kiinni periaatteista, joiden mukaan jokainen maa vastaa omasta taloudenpidostaan ja omista veloistaan.

Lindtman sanoi, että sd-ryhmän mukaan tulevaan pakettiin pitää nyt pystyä vaikuttamaan ja sitä myös korjaamaan.

– Teen kolme ehdotusta. Yksi on se, että tätä pitää pystyä merkittävästi suuntaamaan lainapainottuneisuuteen avustuspainotteisuudesta. Toiseksi tuen pitää olla ehdollista, läpinäkyvää, sitä pitää voida valvoa, siinä pitää olla myös velvoite laittaa taloutta kuntoon ja kolmanneksi pitää katsoa myös Suomen oman saannin perään esimerkiksi tutkimus- ja tuotekehitykset ja vielä lopuksi pitää lähteä siitä, että Suomen budjettisuverineetista pidetään kiinni.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE