Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Haataiselta viesti Rinteelle: ”Ei pidä hävetä, että kaatuu saappaat jalassa heikomman puolesta” – ei hae pääministeriksi

Jani Laukkanen

Eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Tuula Haatainen (sd.) ilmoittaa Facebookissa, ettei hae pääministerin tehtävään. Hänen mukaansa useat SDP:n jäsenet ja vaikuttajat ovat pyytäneet myös häntä asettumaan ehdolle.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Puoluevaltuusto on jo haastavan paikan edessä, kahden ehdokkaan valinnan välillä. Kaikissa tilanteissa keskiössä täytyy olla luottamuksen palauttaminen ja riitelyn välttäminen. Vakavassa paikassa paras ratkaisu saadaan aikaan silloin, kun puoluevaltuuston jäsenet kykenevät tekemään ratkaisunsa nopeasti, hän perustelee.

Haatainen toivoo puolueen jäseniltä nyt ennen kaikkea malttia ja järkeä.

– Luottamuksemme edellyttää sitä.

Haatainen pitää valitettavana sitä tosiasiaa, että Antti Rinne joutui luopumaan pääministerin tehtävästä.

– Kansanedustajana, puolueen jäsenenä ymmärsin Rinteen toiminnan niin, että hän halusi varmistaa Postin työntekijöiden työehtojen säilymisen nykyisellä tasolla. Tämä, jos mikä, on sosialidemokraattinen tavoite eikä sitä pidä hävetä, että kaatuu saappaat jalassa heikomman puolesta, Haatainen kirjoittaa.

Pääministeriehdokkaiksi ovat ilmoittautuneet puolueen varapuheenjohtaja, liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE