Politiikka

Harkimo ryöpyttää taas keskustan Suomenmaata: ”Ehkä he ovat ymmärtäneet hyvän journalismin periaatteen väärin, tai sitten he ovat vain sinisilmäisiä – tahi vain laiskoja”

Lehtikuva
Lehtikuva

Kansanedustaja, Liike Nytin perustaja Harry Harkimo jatkaa keskustan pää-äänenkannattajan Suomenmaan moukarointia.

Liike Nyt julkaisi aiemmin viikolla tulokset nettiäänestyksestä, jonka mukaan 90 % vastaajista ei kannata hallituksen sote-mallia. Harkimo ilmoitti samalla äänestävänsä sotea vastaan eduskunnassa.

Suomenmaan pääkirjoitus arvosteli Harkimoa.

”Harkimo on ym­mär­tä­nyt edus­tuk­sel­li­sen de­mok­ra­ti­an pe­ri­aat­teen vää­rin, tai sit­ten hän on vain lap­sel­li­sen si­ni­sil­mäi­nen ja ko­ke­ma­ton – tahi vain lais­ka.”

Harkimo ei kritiikkiä sulata. Hän ryöpyttää Suomenmaata blogikirjoituksessa Iltalehdessä.

”Näin siis lehti, jonka liikevaihto on kolmessa vuodessa puoliintunut ja joka teki viime vuonna 1,1 miljoonan liikevaihdolla 0,5 miljoonaa euroa tappiota. Ehkä he ovat ymmärtäneet hyvän journalismin periaatteen väärin, tai sitten he ovat vain sinisilmäisiä – tahi vain laiskoja.”

Harkimo on otsikoinut kirjoituksensa raflaavasti: ”Suomalainen valemedia, onneksi kuolemassa”.

Harkimon mukaan monien muiden puoluelehtien lailla Suomenmaa tukee lisäksi vanhaa poliittista kulttuuria, jossa kansanäänestyksiin saa laittaa vain asioita, jotka ovat poliittisesti liian tulenarkoja, että kukaan puolue uskaltaisi ottaa niihin kunnolla kantaa.

”Tämän ajattelun mukaan esimerkiksi Natoon liittymisestä voi ja pitää järjestää kansanäänestys, ja se on kuulemma asia, jonka kansalaiset hyvin ymmärtävät ja osaavat arvioida, millainen on paras liittoutumis- ja puolustusstrategia Suomelle. Sen sijaan sosiaali- ja terveydenhuolto onkin yhtäkkiä niin vaikea asia, että siitä kansalta ei pidä kysyä mitään. Tämä kuvaa hyvin sitä neuvottomuutta, jonka edessä vanhassa systeemissä roikkuvat puoluejäärät ja pääkirjoitusihmiset ovat.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat