Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

”He hakivat ratkaisua, joka ei olisi maksanut mitään” – STTK:n Palolan mukaan näkemykset jäivät liian kauas toisistaan

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtajan Antti Palolan mukaan neuvotteluissa yli 55-vuotiaiden työllisyyden parantamiseksi haettiin ratkaisua tosissaan. Marraskuun viimeiselle päivälle venyneestä neuvonpidosta ei kuitenkaan tullut valmista ja pallo palaa Sanna Marinin (sd.) hallitukselle, joka toimeksiannon järjestöille antoi.

Simo Alastalo

– Ongelmaksi muodostui toisaalta työttömyysturvan lisäpäivien poistaminen (eläkeputki) ja toisaalta ikääntyneen työntekijän asema työelämässä. Jäi liian iso ero näkemyksille ja suurin kipupiste oli muutosturva, Palola sanoo.

Irtisanottujen työllistymistä olisi palkansaajajärjestöjen esityksen mukaan nopeutettu lisäämällä koulutusta, pidentämällä työllistymisvapaata ja nopeuttamalla työnhaun aloitusta jo irtisanomisaikana.

Muutosturvakoulutuksen kesto olisi ehdotuksen mukaan pidentynyt työsuhteen pituudesta riippuen kahteen tai kolmeen kuukauteen

Esitys olisi Palolan mukaan täyttänyt hallituksen toimeksiannon kaikilta osin. Se olisi parantanut työllisyyttä, parantanut työssäjaksamista eikä se olisi rasittanut julkista taloutta. Esitys kaatui Palolan mukaan siihen, ettei työnantajaosapuoli ollut valmis kasvattamaan muutosturvan kustannuksia.

– Molemmilla oli omat reunaehtonsa, en lähde ketään syyttämään.

Palola ei täsmennä kuinka paljon muutosturvan kustannukset työnantajille olisivat nousseet mutta ei pidä korotusta merkittävänä.

– Siellä oli ajateltu, ettei työnantajan kustannuksia saa kasvattaa. He hakivat ratkaisua, joka ei olisi maksanut mitään.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Toimituksen kommentit
23.1.2021
Kokoomus havittelee vaalivoittoa – Lissun on syytä olla varuillaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE