Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Heinäluoma: Ei pidä olla sinisilmäinen mihinkään suuntaan

lehtikuva / sari gustafsson
Eero Heinäluoma muistuttaa, että Suomen on syytä pitää silmät auki joka suuntaan – niin itään kuin länteen.

Kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd.) kommentoi Demokraatille informaatiovaikuttamisesta kuumana käyvää suomalaista keskustelua. Sananvaihdossa ovat olleet Infosota-kirjan (Otava 2015) kirjoittanut sotatieteen tohtori Saara Jantunen sekä vastavuoroisesti tämän arvioita kotisivuillaan kommentoinut SDP:n kansanedustaja, entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja.

Jantunen on lausunut näkemyksiään omassa blogissaan ja Verkkouutisten haastattelussa. Hänen mukaansa Venäjän kriittinen tarkastelu leimataan säännönmukaisesti provokaatioksi ja kiiruhdetaan muistuttamaan, että myöskään Yhdysvallat ei ole nuhteeton. Lehti myös kirjoittaa Tuomiojan kritisoineen suomalaisia tiedotusvälineitä Venäjän ja lännen vastakkainasettelun lietsomisesta.

Tuomioja itse puolestaan sanoo painottaneensa keskustelussa, että kaikkia toimijoita on arvioitava samoin kriteerein.

Heinäluoma tukee Tuomiojaa ja sanoo pitävänsä tämän näkökulmaa tarpeellisena.

– Suomen jos kenen pitäisi omasta historiastaan tietää, että jokaisella maalla on oma intressinsä ja julkisuuspolitiikkansa. Pitää pitää silmät auki eikä olla sinisilmäinen mihinkään suuntaan.

– Totta kai jokainen maa vie eteenpäin omia intressejään niin kuin ne itse ymmärtää, se koskee niin Nato-maita kuin USA:ta. Ei ole mitään monoliittista yhtä länttä olemassa. Sen sisällä on monia intressejä ja myös tämä pitää tunnistaa mielipidevaikuttamisessa. On naiivia luulla että vaikuttamista olisi vaan yhteen suuntaan, Heinäluoma sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE