Ulkomaat

Historiallinen 100 %:n tuki siivitti Schulzin Saksan demareiden johtoon

Lehtikuva-AFP
Lehtikuva-AFP
Lehtikuva-AFP

Euroopan parlamentin entinen puhemies Martin Schulz on valittu yksimielisesti Saksan sosialidemokraattisen puolueen johtoon, kertoo uutistoimisto DPA. Hänestä tulee myös puolueen kansleriehdokas.

Schulz kertoi itse Twitterissä saaneensa täydet 100 prosenttia äänistä. Valinta tapahtui Berliinissä pidettävässä puoluekokouksessa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta puolueen historiassa, kun johtaja on valittu täydellä tuella. Schulz esitti eilen toiveen, että hän saa suuren tuen taakseen puoluekokouksessa.

Saksassa pidetään syksyllä parlamenttivaalit, joissa sosialidemokraatit haastavat liittokansleri Angela Merkelin johtamat kristillisdemokraatit.

Schulz on jo ennen virallista nimitystään siivittänyt puolueensa nousuun. Joissain mielipidekyselyissä puolue on ohittanut Merkelin konservatiivit.

Youtubesta löytyvällä videolla lauletaan, että Schulz on menossa täydellä höyryllä kansleriksi.

Politiikan tarkkailijat arvioivat Schulzin hyötyvän siitä, että hän näyttäytyy Saksassa sikäläisen poliittisen järjestelmän ulkopuolisena. Hän on viettänyt yli kaksi vuosikymmentä Brysselissä ja Strasbourgissa.

EU-tehtävät voisivat olla jopa painolasti nykyisessä ilmapiirissä, jossa EU-vastaisuus on kasvanut eri puolilla Eurooppaa. Schulzin suosiota ilmeisesti kasvattaa hänen poikkeuksellinen elämäntarinansa. Hän halusi jalkapalloammattilaiseksi, jätti koulun kesken, kärsi alkoholismista, mutta perusti sittemmin kirjakaupan ja opetteli useita kieliä.

Schulzin hyväksi toimii myös aktiivinen kannattajakunta, joka hypettää häntä sosiaalisessa mediassa kuten Twitterissä ja Youtubessa. Youtubesta löytyvällä videolla lauletaan, että Schulz on menossa täydellä höyryllä kansleriksi.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat