Politiikka

Hjallis Harkimo: ”Ovatko nämä ihmiset seonneita?”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Kansanedustaja Harry Harkimo sanoo tottuneensa yritysmaailmassa siihen, että kaiken pitää olla läpinäkyvää ja euron tarkkuudella laskettua.

”Yleensä ei ole mitään taianomaista rahahanaa, jonka voi tarpeen tullen avata ja antaa valuutan valua projektin päälle.”

Harkimo kirjoittaa blogissaan, että politiikassa hän on hämmästyksekseen joutunut satumaahan.

”Tässä maassa elää toinen toistaan erikoisempia hahmoja, joita yhdistää yksi ja sama asia: tässä maailmassa kukaan ei ole kiinnostunut rahasta. Jossain on mitä ilmeisimmin jonkinlainen taikahana, varmaan kultainen. En ole vielä paikallistanut sitä, mutta sen täytyy olla olemassa, niin kaistapäistä tämä meno on.”

Harkimo listaa:

”Olympistadionin korjaus meni 100 miljoonaa euroa yli budjetin. Länsimetron kustannukset ylittyivät miljardilla. Mutta ei tässä vielä mitään. Eilen julkaistiin valtiovarainministeriön arviot sote-uudistuksen tuottamista säästöistä. Sen mukaan tiedon ja teknologian käyttö sekä palveluiden yhteensovittaminen säästää 4,6 miljardia. Kovin selkeitä perusteluja tälle ei ollut. Ovatko nämä ihmiset seonneita? Ei mitään laskelmia yhtään mistään. Tämä on täysin edesvastuutonta.”

Harkimo sanoo haluavansa tietää, kuka tästä kaikesta kantaa lopulta vastuun.

”Tai ehkä tässä satumaailmassa ei tiedetä mitä vastuu tarkoittaa. Tai sitten menossa on joku leikkihetki, jossa pelataan monopolia leikkirahalla. Mielestäni tämä on vähän liian vakava asia leikkimiseen.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat