Politiikka

”Hyvä, että hallitus tulee vihdoin järkiinsä” – Orpon lausunto puhututti somessa

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Kansanedustaja Sanna Marin.
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Kansanedustaja Sanna Marin.
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Kansanedustaja Sanna Marin.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) tunnusti aikaisemmin tänään, ettei hallituksen kaavaileman sote-valinnanvapauteen liittyvä yhtiöittämisvelvoite etene perustuslakivaliokunnassa suotuisaan suuntaan.

– Olemme varmaan kaikki tietoisia siitä, että tämä niin sanottu pakkoyhtiöittäminen ei ole perustuslain mukainen, Orpo totesi eduskunnan täysistunnossa.

Orpon ulostulo on herättänyt keskustelua muun muassa yhteisöviestipalvelu Twitterissä.

Kansanedustaja Sanna Marin (sd.) kommentoi asiaa toteamalla, että ”pakkoyhtiöittäminen on ollut #sote:n suurimpia heikkouksia. Hyvä, että hallitus tulee vihdoin järkiinsä”.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson puolestaan jakoi Orpon lausunnosta kertovan uutisen kommentoiden: ”Orpo tietää nyt jo, että pakkoyhtiöittäminen ei ole perustuslain mukainen”.

Helsingin kaupunginvaltuutettu Dan Koivulaakso (vas.) puolestaan sanoi valinnanvapauden olevan jo nykylaissa, joten kokoomuksen #sote jää aika ontoksi.

Feministisen puolueen puheenjohtaja, Helsingin kaupunginvaltuutettu Katju Aro pohdiskeli hyvien lakien saavan laajan tuen ”eikä niitä tarvitse runnoa läpi vaalikalenteri kädessä. Onneksi on perustuslaki. #sote #valinnanvapaus #vastuu”.

Kokoomuksen sote-neuvottelija, sisäministeri Paula Risikko otti maakuntalakien käsittelyyn kantaa maanantaina Lännen median haastattelussa. Risikon lausunto kuumensi eilen kokoomuksen ja keskustan välejä.

Ben Zyskowicz vakuutti eilen, että kokoomus ja koko hallitus ovat hänen ymmärtääkseen valinnanvapauden ja maakuntauudistuksen kytköksestä samaa mieltä.

Perustuslakivaliokunta on asettanut tämän viikon takarajaksi valinnanvapautta ja maakuntauudistusta koskevalle lausunnolleen.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat