Politiikka
28.12.2017 07:20 ・ Päivitetty: 28.12.2017 07:21
Jari Lindströmin vuoro avautua työttömien kyykyttämismallista: “Kiistatta pahanmakuinen”
Työministeri Jari Lindström (sin.) selvittää blogikirjoituksessaan, miksi haukuttu, hallituksen retoriikalla “aktiivimalli”, eli työttömien rankaisu- tai kyykytysmalli pannaan täytäntöön, vaikkei siitä juuri pidä itse työministerikään.
Hallitus on hänen mukaansa sitoutunut ns. kymppilistaan, jolla on mukana myös kohuttu sanktiointimalli työttömille.
“Hallitus sopi, että nuo kaikki ovat mukana. KAIKKI. Mitään poistamatta. Joko kaikkia listan asioita viedään eteenpäin tai sitten ei mitään.”
Lindtsrömin mukaan hän on itsekin todennut moneen kertaan, ettei malli ole täydellinen ja että sitä tulee seurata sekä tarvittaessa korjata.
“Olen koettanut, ilmeisen huonolla menestyksellä, selittää sitä ettei tuosta yllä olevasta listasta voi poimia rusinoita pullasta vaan on nieltävä se kivikin. Tätä on sitten äimistelty, että mitä ihmettä??”
Tämän hallituksen päätösten perumisen lupaaminen voi tuoda jollekin jopa vaalivoiton, mutta ei se poista hankalia asioita mihinkään.
Lindström kirjoittaa, että hänen mielestään kymppilistan yhdeksän hyvää asiaa ovat niin hyviä, että niitä kannattaa edistää.
Lisää aiheesta
“Vaikka tuo aktiivimalli onkin kiistatta pahanmakuinen.”
Lindtsröm sanoo veikanneensa, että työelämän pelisääntöjen kehittäminen ja tulevien hallitusten työllisyystavoite ei ainakaan helpotu tulevina vuosina.
“Tämän hallituksen päätösten perumisen lupaaminen voi tuoda jollekin jopa vaalivoiton, mutta ei se poista hankalia asioita mihinkään. Seuraava hallitus ja sitä seuraavat joutuvat aina vaan vaikeampien päätösten eteen. Karkuun ei pääse jos haluaa ja uskaltaa kantaa vastuuta. Se puolestaan tarkoittaa myös itselle ja edustamalleen puolueelle epämieluisten esitysten hyväksymistä sekä kannatuksen putoamista. Onkin hyvä kysyä, että meneekö tämä asia maan edun edelle?”
Kansalaisaloite kyykytysmallin kumoamiseksi on kerännyt kahdeksassa päivässä reippaasti yli 20 000 allekirjoittajaa. Eduskuntakäsittelyn saamiseksi nimiä tarvitaan puolessa vuodessa vähintään 50 000.
Kommentit
Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.