Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Uutiset

23.4.2018 11:50 ・ Päivitetty: 23.4.2018 11:50

Kaupungin ääniä: Juha Jaatinen toivoo kehitystä asunto- ja liikennepolitiikassa

Kaupungin ääniä -juttusarja esittelee SDP:n toimijoita Helsingin alueella. Haastateltavilta kysyimme muun muassa miltä näyttää tulevaisuuden Helsinki ja mikä innosti lähtemään mukaan Sosialidemokraattiseen puolueeseen. Lue tällä viikolla mitä Juha Jaatinen pohtii!

Juha Jaatinen lähti nuorena mukaan Sosialidemokraattiseen puolueeseen isänsä innoittamana.

–  Isävainajani opasti kerran 1970-luvun loppupuolella saunan lauteilla: ”Omistammeko kovin paljon? Ei, no Kokoomus ei käy. Entä olemmeko maanviljelijöitä? Ei, siis Maalaisliitto on poissuljettu. Kannatammeko demokratiaa? Kyllä kannatamme, siis kommunismi ei sovi.” Tämän ohjeen jälkeen ei jäänyt kuin sosialidemokratia ja SDP, Jaatinen kuvaa värikkäästi keskustelua isänsä kanssa.

Isältä tulleen kannustuksen lisäksi oli myös monia syitä, minkä takia Jaatisen puoluevalinta kohdistui juuri sosialidemokraatteihin. Jaatinen puhuu siitä, kuinka puolueen arvot tuntuivat läheisimmiltä hänelle lähes vaistonvaraisesti. Lisäksi sosialidemokraattien tavoitteet olivat hänen mielestään mukaansatempaavia.

Jaatinen lähti aluksi mukaan Sosialidemokraattisen nuorison keskusliiton eli niin kutsutun Nuorisoliiton, nykyään Demarinuorten, kautta.

–  Nuorisoliitossa, siihen aikaan SNK, oli sitä paitsi älyttömän hyvää ryhmää, Jaatinen kertoo noista ajoista yhä innostuneena.

Mauno Koiviston presidentinvaalikampanja vuonna 1981 oli ensimmäisiä asioita, joita Jaatinen puolueessa lähti tekemään. Sekä nuorisoliiton yhteisöllisyys että kampanjointi oli vaikuttava kokemus nuorelle. Jaatinen kuvaa aikaansa nuorisoliitossa lentäväksi lähdöksi puolueessa toimimiselle ja on niiden vuosien jälkeen jäänyt aktiiviseksi toimijaksi puolueen eri tasoilla.

Lisää aiheesta

 

Kemissä syntynyt postimies

Jaatinen on avioliitossa ja perheeseen kuuluu vaimon lisäksi kaksi täysi-ikäistä tytärtä. Jaatinen on työskennellyt aikaisemmin postimiehenä, mutta vuodesta 2016 alkaen hän on toiminut Posti- ja logistiikka-alan unionin koulutussuunnittelijana.

Ammattiyhdistyskiinnostus näkyy myös Jaatisen luottamustoimissa. Hän toimii esimerkiksi puheenjohtajana valtakunnallisessa Ay-väen sosialidemokraatit -puolueosastossa, jonka tarkoituksena on koota sosialidemokraattisesti ajattelevia ammattiyhdistysliikkeen toimijoita. Jaatinen on myös Helsingin sosialidemokraattien piirihallituksen ja työvaliokunnan jäsen ja hänet valittiin edellisessä puoluekokouksessa vuonna 2017 puoluevaltuuston varsinaiseksi jäseneksi.

–  Lisäksi toimin äskettäin asetetun SDP:n demokraattisen osallistumisen työryhmän jäsenenä, Jaatinen summaa uusinta luottamustehtäväänsä.

Vapaa-aikaa Jaatinen viettää lenkkeilyn, maratonjuoksun, musiikin kuuntelun ja lukemisen parissa vastapainona työlle ja luottamustehtäville.

Jaatinen on syntynyt Kemissä ja asuu nykyisin Helsingissä. Jos hän esittelisi nykyistä kotikaupunkiaan sitä tuntemattomalle, olisi meren läheisyys ja saaristo ensimmäisenä listalla:

–  Helsinki on merellinen kaupunki. Esitelisin pääkaupungista, ihan vesibussikierroksella, kaupungin edustan saaristoa, Jaatinen visioi.

 

Vaikuttamiskärkinä työelämä, asunto- ja liikennepolitiikka

Kun Jaatiselta kysyy teemoja, joihin hän haluaisi ensisijaisesti vaikuttaa, vastaus löytyy nopeasti:

–  Päällimmäisenä asioista tulevat mieleen työelämän kysymykset, työpaikkademokratia, työntekijöiden oikeudet ja toimeentulo, Jaatinen toteaa luontevasti ammattiyhdistystaustaansa vasten.

Toinen tärkeä teema hänestä on Helsinkiä ja koko Etelä-Suomea koskevan asunto- ja liikennepolitiikka, joka vaikuttaa jokaisen alueella asuvan arkeen.

–  Pääkaupungin asumisen kalleus on noussut monen tavallisen kansalaisen ulottumattomiin. Tarvitaan reipasta asuntorakentamista sekä on muistettava, että julkista, erityisesti raideliikennettä kehittämällä voidaan Helsinkiin suuntautuvaa kasvua tasata muihin Uudenmaan ja lähimaakuntien kaupunkeihin, Jaatinen toteaa.

Samoihin teemoihin liittyy myös Jaatisen toive siitä, mitä Helsingissä olisi saavutettu vuoteen 2025 mennessä:

–  Toivon, että julkisen liikenteen, erityisesti raideliikenteen hankkeet ja voimaperäinen asuntorakentaminen ovat edistyneet Helsingissä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

Demokraatti.fi

Tilaa Demokraatti

Demokraatti on politiikkaan, työelämään ja kulttuuriin erikoistunut aikakauslehti, joka on perustettu Työmies-nimellä vuonna 1895.

Kaikki ei ole sitä miltä näyttää.

Tilaa demokraatti →
2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE
KIRJAUDU