Politiikka

Keskusta ja SDP tasoissa HS-gallupissa – kokoomus kärjessä, vihreät toiseksi suosituin

Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig

Vihreät on nyt Suomen toiseksi suosituin puolue, ilmenee Helsingin Sanomien teettämästä kyselystä. Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, vihreitä äänestäisi 17,5 prosenttia kyselyyn vastanneista.

Suosituin puolue on kokoomus 20,7 prosentin kannatuksellaan. Kolmantena ovat keskusta ja SDP. Molempien kannatus on 17,3 prosentissa.

Gallup on lomakauden kannatuksen päätösarvio, sillä politiikan syksy on vasta käynnistymässä tämän viikon budjettiriihessä.

HS:n toukokuun gallupista vihreät nosti kannatustaan 3,2 prosenttiyksikköä. Toukokuussa lehden kyselyssä puolueen kannatus oli 14,3 prosenttia.

Hallituksessa olevien keskustan, kokoomuksen ja Uusi vaihtoehto -ryhmän yhteiskannatus on heikko, 39,7 prosenttia. Uuden vaihtoehdon kannatus on alle 1,7 prosenttia.

Kantar TNS:n kyselyyn vastasi yli 2 600 ihmistä 17.–18. elokuuta. Virhemarginaali on suurimmilla puolueilla noin kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

SDP:n kannatus noussut Ylen gallupin luvuista

Vihreät oli toiseksi suosituin puolue myös aiemmin elokuussa julkaistussa Ylen gallupissa. Elokuun 17. päivä julkaistussa kyselyssä vihreiden kannatus oli 17,6 prosenttia. Nousua heinäkuuhun verrattuna tuli 1,6 prosenttiyksikköä.

Kokoomus oli suosituin puolue myös Ylen gallupissa 20,8 prosentin kannatuksella. Keskusta puolestaan oli Ylen kannatusmittauksen kolmonen 17,3 prosentin kannatuksella. Neljänneksi mittauksessa jäänyttä SDP:tä kannatti 15,9 prosenttia.

Taloustutkimus haastatteli kyselyyn yli 1 900 ihmistä. Kyselyn virhemarginaali on 2,3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat