Politiikka

Keskustan johdosta yllätys: ilmoitus halusta veroyhteistyöhön: ”Lähtisin mielelläni pohtimaan”

Lehtikuva
Lehtikuva

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Markus Lohi sanoo, että SDP:n vero-ohjelmasta löytyy myös kannatettavia asioita.

”Pidän tärkeänä, että kaikista pienituloisimpien tilanteeseen löytyy helpotusta. Lisäksi lähtisin mielelläni pohtimaan yhdessä SDP:n kanssa kaivannaisveron kehittämistä. Meidän pitää rakentaa yhdessä malli, joka toisaalta varmistaa, että kaivoistoimintaa kannattaa Suomessa harjoittaa ja toisaalta takaa, että samalla osa hyödystä jää paikallisyhteisölle, joka haitatkin kärsii, Lohi toteaa tiedotteessaan.

Lohi kuitenkin sanoo, että SDP:n verolinja osoittaa, ettei puolue ymmärrä yrittäjyyttä, ja sitä miten hyvinvointivaltion tarvitsema raha syntyy.

”Suomen käänteen varmistanut työllisyyden kasvu on ollut pitkälti pk-yrittäjien harteilla. Uudet työpaikat syntyvät niihin. Siksi en pidä SDP:n esittämiä yrittäjien veronkorotuksia viisaina. Pahoin pelkään, että näillä toimin suomalaisten verot saataisiin ylös ja talous- ja työllisyyskasvu alas.”

Lohen mukaan tässä tilanteessa SDP:n lääkkeet veisivät aivan väärään suuntaan ja todennäköisesti heikentäisivät myös työllisyyttä. Lohen mukaan nyt pitäisi päättäjien mieluummin yhdessä miettiä millä keinoilla voisimme tukea yritysten jatkuvuutta. Hänen mukaan verotus on tässä vain yksi keino, mutta tärkeä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat