Politiikka

Keskustan Kaikkonen: ”Toivon, että meillä STT jatkossakin Suomessa on”

Lehtikuva / Jussi Nukari
Antti Kaikkonen näkee viisaammaksi olla ottamatta kantaa kysymyksen työaikalain ajoituksesta.
Lehtikuva / Jussi Nukari
Antti Kaikkonen näkee viisaammaksi olla ottamatta kantaa kysymyksen työaikalain ajoituksesta.
Lehtikuva / Jussi Nukari
Antti Kaikkonen näkee viisaammaksi olla ottamatta kantaa kysymyksen työaikalain ajoituksesta.

STT on vakavissa taloudellisissa vaikeuksissa. Se on menettänyt asiakkaitaan, juuri hiljattain suomenruotsalaiset lehdet.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman on sanonut eduskuntaryhmänsä olevan valmis hyväksymään mediatuen. Oppositiosta on tullut muutoinkin asialle tukea.

– Pienellä kielialueella, jossa markkinat ovat väistämättä kapeat, tarvitaan myös julkisia toimia liiallisen keskittymisen ehkäisemiseksi, Lindtman on todennut Uutissuomalaiselle.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) kertoi tällä viikolla Demokraatille, ettei hän sulje pois valtion mahdollisuutta tukea STT:tä taloudellisesti.

Samoilla linjoilla kertoo olevansa Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen.

– STT on arvokas ja tärkeä toimija Suomessa ja toivon, että meillä STT jatkossakin Suomessa on. Varmaan täytyy sitä sitten pohtia ja selvittää, onko jokin tuki siinä mahdollinen vai eikö ole.

– Täytyy tietysti selvittää muutamia asioita, muun muassa mahdollistaako EU-lainsäädäntö jonkinnäköisen suoran tuen vai kieltääkö se sen. Ja muutoinkin medioiden tukeminen on aina vakavan harkinnan paikka, miten se voidaan hoitaa.

– Ylipäätänsä minusta on kyllä tärkeätä, että meillä Suomessa pysyy monipuolinen ja laadukas uutistarjonta varsinkin tällaisena valemedian aikana sen arvo on entistä tärkeämpi, Kaikkonen toteaa Demokraatille.

”Taidan pitää oman lusikan pois tästä sopasta.”

Hallitus on siirtänyt työaikalain käsittelyn ensi keväälle. Muun muassa STTK ja AKT ovat hiljattain esittäneet julkisuudessa kritiikiä tämän vuoksi. STTK:N mukaan lain lykkääminen sotkee pahasti käynnissä olevaa liittokierrosta.

AKT:n puheenjohtajan Marko Piiraisen mukaan hallitus vaarantaa jopa koko liittokierroksen. Toimia saattaa olla luvassa, jos toiminta ei muutu

– Jos tämä hallitus aikoo työaikalakia uudistaa, asioiden on oltava esillä vuoden loppuun mennessä lausuntokierroksen palaute huomioiden. Jos hallitus ei tähän kykene, työaikalaki pitää siirtää suoraan seuraavan hallituksen agendalle, Piirainen sanoi Demokraatille.

Työministeri Jari Lindström (s.) ei ole asiassa taipunut. Hän lupaa edelleen hallituksen esitystä työaikalaista keväällä.

Antti Kaikkonen toteaa, ettei hänellä ole mitään sanottavaa asiaan.

– Tämä on hallituksen pohdittavissa oleva asia.

– Luotan hallituksen harkintaan tässä asiassa.. Tässä on jo sen verran monta sopankeittäjää, että minä taidan pitää oman lusikan pois tästä sopasta, Kaikkonen toteaa.

Demokraatti on STT:n asiakas.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat