Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Kiistellystä työrauhalaista odotetaan mietintöä ensi viikolla

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja Saara-Sofia Sirén (kok.).

Lakko-oikeutta rajoittavaa lakiesitystä koskeva mietintö valmistunee ensi viikolla.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Mietintövaliokuntana toimiva työelämä- ja tasa-arvovaliokunta istui kokouksessa perjantaina yli viisi tuntia. Valiokunnan puheenjohtaja Saara-Sofia Sirén (kok.) kertoi kokouksen jälkeen, että valmistava keskustelu saatiin kokouksessa päätökseen. Seuraavaksi valiokunta siirtyy mietintövaiheeseen.

-  Ensi viikolla jatketaan sitten mietinnön parissa tiistaina valiokunnan normaalissa kokouksessa.

Valiokunnan viikkosuunnitelman mukaan tiistaina tai keskiviikkona suoritetaan asian yksityiskohtainen käsittely. Tämä tarkoittaisi mietinnön valmistumista.

TIISTAIN kokouksen listalla on mietintöluonnoksen esittely, yleiskeskustelu ja yksityiskohtainen käsittely. Keskiviikkona työrauhalainsäädäntöä koskien on vain asian yksityiskohtainen käsittely.

Työrauhalainsäädäntöä on käsitelty eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa hartiavoimin. Tällä viikolla valiokunta on pitänyt kokouksia poikkeuksellisesti joka päivä, myös maanantaina, jolloin valiokunnat eivät tavallisesti kokoonnu.

Valiokunnan jäsen Timo Suhonen (sd.) kirjoittaa viestipalvelu X:ssä mietinnön käsittelystä ensi viikolla.

Lisää aiheesta

-  Oletan, että tähänkin menee useita kokouspäiviä, kirjoittaa Suhonen.

Kun mietintö on valmis, lakiesitys siirtyy eduskunnan täysistunnon käsittelyyn.

Oppositioedustajat ovat epäilleet, että hallitus yrittäisi kiirehtiä asiaa saadakseen lakko-oikeuden rajoitukset voimaan suunniteltua aiemmin. Lakiesityksen mukaan muutokset tulisivat voimaan heinäkuun alussa.

PÄÄMINISTERI Petteri Orpon (kok.) mukaan työrauhalainsäädännön muutokset eivät ole astumassa voimaan ainakaan vapunpäivänä.

Sirén kuvailee valiokunnan ilmapiiriä rakentavaksi ja asialliseksi.

-  Tämän päivän keskustelut ovat olleet oikein hyviä, Sirén sanoi perjantaina.

Työrauhalainsäädännön muutoksilla muun muassa rajoitettaisiin poliittisten lakkojen kesto enintään 24 tuntiin ja muiden poliittisten työtaistelutoimien kesto enintään kahteen viikkoon. Myös tukilakkoja rajoitetaan.

Työrauhan rikkomisesta tuomittavia hyvityssakkoja korotettaisiin tuntuvasti. Lisäksi työntekijälle voitaisiin jatkossa määrätä 200 euron hyvityssakko, jos hän tietoisesti jatkaa sellaista työtaistelua, jonka tuomioistuin on katsonut lainvastaisesti.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE