Kultur

Koivistos bok om Ryssland utkommer i engelsk översättning

Kari Hulkko
President Mauno Koivisto 1989.

Tammi kommer att ge ut Mauno Koivistos bok Den ryska idén i engelsk översättning. Enligt Tammis meddelande kommer The Russian Idea ut i oktober 2023 och för översättningen från finska ansvarar Timothy Binham.

ABL

 

 

Det finskspråkiga originalverket Venäjän idea utkom 2001 på Tammi och den svenska översättningen av Håkan Forsgård året därpå på Atlantis. Boken har också översatts till estniska och ryska.

Erkki Liikanen, före detta chefsdirektör för Finlands Bank, är initiativtagare till den engelska översättningen. Koivisto var chefsdirektör för Finlands Bank 1968-1982 och Finlands president 1982-1994. Han var dessutom Finlands statsminister 1968-1970 och 1979-1982.

I Tammis meddelande konstaterar Liikanen att finländare ofta får frågan vad vi tänker om Ryssland. Enligt honom hittar man det bästa svaret i Koivistos bok som är lika aktuell idag som när den publicerades.

Presidentens änka och dotter Tellervo och Assi Koivisto kommenterar i Tammis meddelande att uppmärksamheten som boken har fått är smickrande. Enligt dem är boken än mer aktuell i dagsläget än tidigare och de är mycket nöjda att boken blir tillgänglig för en internationell läsarkrets på engelska.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE