Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

”Kyse on pelottelusta” – Venäjän viranomaiset eivät ole kommentoineet jättiratsioiden syytä, oppositiojohtaja Navalnyi on: ”Putin suuttui ja polkee nyt jalkaansa”

Lehtikuva

Venäjällä on ratsattu oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin tukijoiden toimistoja ja koteja. Navalnyin mukaan ratsioita on tehty yli 200 kohteeseen 41 kaupungissa ympäri Venäjää, mukaan lukien hänen toimistoonsa Moskovassa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Oppositiojohtajan mukaan ratsioiden syynä on presidentti Vladimir Putinin puolueen Yhtenäisen Venäjän heikko tulos paikallisvaaleissa Moskovassa. Puolue menetti vaaleissa huomattavan osan edustajanpaikoistaan.

– Putin suuttui ja polkee nyt jalkaansa (…) Mistä johtuu tällainen hysteria? Kaksi sanaa: älykäs äänestäminen, Navalnyi kirjoitti blogissaan.

Navalnyi oli kehottanut ihmisiä äänestämään vaaleissa taktisesti sen ehdokkaan puolesta, jolla oli parhaat mahdollisuudet päihittää Yhtenäisen Venäjän ehdokas. Navalnyi oli myös kutsumassa koolle Moskovassa nähtyjä poikkeuksellisen suuria mielenosoituksia vaalia edeltäneinä kuukausina.

Navalnyin mukaan kyseessä on suurin poliisioperaatio nyky-Venäjän historiassa. Venäjän viranomaiset eivät ole vielä kommentoineet ratsioiden syytä. Navalnyin läheisen avustajan Leonid Volkovin mukaan ratsioita on perusteltu Navalnyin FBK-järjestöön liittyvällä rahanpesututkinnalla.

Poliisi aloitti tutkinnan elokuussa. FBK on selvittänyt Venäjän viranomaisten epäilyttäviä rahavirtoja.

– Ainoa keino, jolla poliisivaltio pystyi vastaamaan joukkoprotesteihin, olivat joukkoratsiat, sanoi FBK:n asianajaja Aleksandr Golovatsh.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
29.7.2020
Tässäkö on uusi hoitajamitoitus? – kokoomus ajautui Kainuun korpeen EU-politiikkansa kanssa
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE