Politiikka

Lauri Ihalaiselta esitys 70 000 nuoren auttamiseksi: ”Tulevaisuusinvestointi ja pitkässä juoksussa säästöjä tuova ohjelma”

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

SDP:n kansanedustaja Lauri Ihalainen pitää hätkähdyttävänä sitä, että arviolta noin 70 000 nuorta ja nuorta aikuista on hauraasti kiinni yhteiskunnassa: heillä ei ole koulutuksessa eikä työelämässä.

Ihalainen esittää, että heidän tuekseen on pikaisesti laadittava konkreettinen ”Polku tulevaisuuteen –ohjelma” ja siihen valtion ja kuntien rahoitus.

”Osana tätä ohjelmaa työmarkkinajärjestöt ja toimialaliitot voisivat laatia ennakkoluulottomia ratkaisuja nuorten työllistämisen ja harjoittelupaikojen turvaamiseksi. Kolmas sektori ja eri säätiöt toisivat paljon lisäarvoa tässä työssä. Tämä olisi myös tulevaisuusinvestointi ja pitkässä juoksussa säästöjä tuova ohjelma.”

Ihalaisen mukaan ohjelma tulisi laatia niin, että viimeistään 2018 kevään kehysriihessä hallitus voi tehdä päätöksiä tavoitteista ja rahoituksesta.

Ihalainen esitti ehdotuksensa tänään Tuula Haataisen kampanjatilaisuudessa Kuopiossa.

”Näistä samoista asioista on puhunut myös presidenttiehdokkaamme Tuula Haatainen. Hän on presidentinvaalissa ääni nuorille.”

Ihalaisen mukaan Haataisen käsitys turvallisuudesta on laaja-alaista yksinäisyyden vähentämisestä hyviin naapuruussuhteisiin ja aina tyttöjen aseman parantamiseen maailmalla.

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat