Politiikka

Leimojen lätkiminen ärsyttää Pilvi Torstia: ”Yksittäiset kysymykset jakavat demareita – ja saavatkin jakaa”

Ella Kaverma
Ella Kaverma

Eduskuntaan varapaikalta noussut Pilvi Torsti (sd.) katsoo SDP:n tulevaisuutta positiivisin silmin. Hän vaikuttui esimerkiksi Lahden puoluekokouksessa häntä nuoremman demaripolven ulostuloista Mikkel Näkkäläjärven johdolla.

– SDP:ssä on uutta luovaa porukkaa, jossa on potentiaalia rakentaa uutta SDP:tä. Pitää reilusti sanoa, että monissa kysymyksissä meidän täytyy rakentaa aika alusta uutta ajattelua, hän pohtii.

Sosialidemokraatteja on moneen junaan, mutta sitä ei Torstin mielestä tarvitse pelätä. Leimojen lätkäiseminen ihmisten päälle ärsyttää.

Eurovaaliehdokkaana ollessa vuonna 2009 tutuiksi tulivat toverit eri puolilla Suomea. Torstiin teki vaikutuksen – yllättikin – se, että vaikka hänen tapaamiensa ihmisten näkemykset erosivatkin toisistaan, tietty yhteisvastuun ja solidaarisuuden punainen lanka oli leimaava.

– Yksittäiset kysymykset jakavat ihmisiä, ja saavatkin jakaa. Sitä ei pidä pelätä, mutta perustella pitää. Toivon, ettei synny sukupolvien välistä katkeruutta ja kapinaa, joka on aina vahingollista. Keski-ikäinen on sillanrakentajan asemassa, 40-vuotias Torsti korostaa.

Monissa kysymyksissä meidän täytyy rakentaa aika alusta uutta ajattelua.

Helsingin ja yleensä kaupunkipolitiikan väsymättömiä puolustajia eduskunnassa on Torstin mielestä liian vähän nyt, kun Rakel Hiltunen (sd.) ja Jan Vapaavuori (kok.) ovat riveistä pois. Hän aikoo olla sellainen. Moni on kuulemma iloinnut, kun eduskuntaan saadaan taas vahva helsinkiläinen kasvo.

Kyse on Torstin mielestä oikeudenmukaisuudesta – ei vastakkainasettelusta pääkaupunkiseutu-maaseutu.

– Toinen asia on, että kaupunkien menestys on suoraan sidoksissa yhteiskunnan menestykseen. Helsinki ei kisaa muiden Suomen alueiden kanssa vaan esimerkiksi Kööpenhaminan tai Tukholman. Jos se pärjää siinä kisassa, Suomikin pärjää, Pilvi Torsti korostaa.

Lue Pilvi Torstin laaja henkilöhaastattelu Demokraatin viikkolehdestä 27.7. Katso myös video verkosta

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat