Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Li Andersson lyttää ”luovan ratkaisun”: Maan poliittisen johdon on korkea aika kantaa vastuunsa

Lehtikuva / Markku Ulander

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Anderssonin mielestä sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksen käsittelyaikataulu on viimeistään nyt osoittautunut mahdottomaksi.

Rane Aunimo

Vaalijohtaja Arto Jääskeläinen kommentoi aiemmin perjantaina, että vaalien järjestämiseen tarvitaan nyt ”luova ratkaisu”. Heinäkuun ensimmäinen päivä on aikaisemmin ilmoitettu ehdottomaksi takarajaksi lakien hyväksymiselle, jotta maakuntavaalien pitäminen lokakuussa olisi mahdollista.

”Maan poliittisen johdon on korkea aika kantaa vastuunsa ja viheltää tämä sotesekoilu poikki. Eduskunta ei ehdi kunnolla perehtyä vuosikymmenen tärkeimpään uudistukseen aikataulupaineista johtuen ja nyt ollaan jo keksimässä ”luovia ratkaisuja” vaalien pitämiseksi vastoin demokratian pelisääntöjä”, Andersson moukaroi tiedotteessaan.

Anderssonin mielestä nyt on selvää, että lokakuulle kaavaillut maakuntavaalit tulee siirtää myöhemmäksi. Sote-uudistuksen kiirehtiminen vaarantaa demokratian toteutumisen.

”Nyt ollaan siinä pisteessä, että maakuntavaalien pitäminen lokakuussa ei enää näillä aikatauluilla täytä kansainvälisiä suosituksia. ”Luovia ratkaisuja” vaaliasioissa harjoitetaan jossakin aivan muualla kuin demokraattisissa oikeusvaltioissa. Ainoa kestävä ratkaisu on vaalien siirtäminen.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE