Politiikka

Lindström sanoo hallituksen horjahdelleen ja kertoo nyt miten käy – pohtii omaakin tulevaisuuttaan: ”Aktiivimalli koskee silloin myös itseäni”

Lehtikuva / Jussi Nukari
Jari Lindström (sin.).
Lehtikuva / Jussi Nukari
Jari Lindström (sin.).
Lehtikuva / Jussi Nukari
Jari Lindström (sin.).
Työministeri Jari Lindström (sin.) on kiinnittänyt huomiota siihen, että sinisten kohtalo vaaleissa herättää paljon puhetta. Hän kirjoittaa asiasta blogissaan.– Nyt tunnutaan arvailevan ja jopa tietävän, kuinka Sinisille tulee käymään. ”Ei mitään poliittista tulevaisuutta”, ”Vaipuvat unholaan” jne.

– Ennustetaanpa sellaistakin, että osalta Sinisiä menee hermot ja että pyrkyä alkaisi olemaan muihin ryhmiin/puolueisiin. Ja että mitä lähemmäksi vaaleja tullaan sitä enemmän tällaista liikehdintää olisi. Koska en voi kenenkään muun puolesta puhua, niin omastani sentään voin.

Lindström palaa myös siihen, että häntä on usein kutsuttu virheellisesti ”entiseksi demariksi”.

– Viimeksi HS:n pääkirjoituksessa tällä viikolla. Miksi moinen väärinkäsitys? No kun olen entinen luottamusmies ja luottamusmies on joillekin yhtä kuin demari. Hei, kyllä ihminen voi olla luottamushenkilö ilman jäsenkirjaakin. Enkä minä, arvon Demokraatti-lehti, ”kuumene” moisesta. Ihmettelen vain kun faktat eivät ole vieläkään tavoittaneet maan päälehteä, Lindström sano ja viittaa Demokraatin uutisointiin.

Lindström sanoo, ettei kadu Perussuomalaisten jättämistä.

– Siltikään en kadu, koska vaihtoehtona oli…no ei mikään. Minua on aivan turha pyrkiä ”pelottelemaan” sillä, että ”putoat eduskunnasta”. Mitä sitten? Elämää on muuallakin. Ja ei, minulla ei ole luvattuna mitään virkaa yhtään missään vaan olen työtön työnhakija sillä hetkellä kun politiikka ammattina loppuu.
Aktiivimalli koskee silloin myös itseäni(mistä moni lienee hyvillään).

– Maailmanlopun maalareille tiedoksi: pyrin eduskuntaan seuraavissa vaaleissa. Mutta eduskunta ei ole ollut eikä tule olemaan minulle mikään pakkomielle. Jos tulen valituksi, hyvä. Jos en, niin sitten se on niin.

Lindströmin mukaan Sipilän hallitus on ”horjahdellut” ja on ollut lähellä ”lusikoiden jakoa”.

– Silti, tänäänkin hallitus sai luottamuslauseen eduskunnalta. Ja se ratkaisee. Uskon, että hallitus istuu kautensa loppuun.

– Mikä ikinä onkaan seuraavan hallituksen kokoonpano, se ei pääse karkuun suuria ja vaikeita päätöksiä. Päätöksiä, joita Suomen on uskallettava tehdä. Mielestäni niistä keskeisimmät liittyvät työllisyysasteen nostamiseen, rakennetyöttömyyteen ja sosiaaliturvan uudistamiseen.

– Jotta Suomi selviää tulevaisuuden haasteista, me tarvitsisimme päättäjiksi enemmän niitä, jotka eivät ajattele seuraavia vaaleja. On nimittäin niin, että ne kaikkein vaikeimmat päätökset ovat usein niitä kaikkein epäsuosituimpia ja niillä ei vaaleja voiteta. Siksi ne jäävät usein tekemättä…vaikka pitäisi, Lindström sanoo.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat